Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Alimentele organice nu sunt neapărat mai hrănitoare decât cele convenţionale


   Produsele alimentare și carnea organică nu sunt de obicei mai bune pentru organism decât hrana convențională atunci când se pune problema conținutului de vitamine și de nutrienți, dar în general pot reduce nivelul de expunere la pesticide și bacterii rezistente la antibiotice, conform unui studiu publicat în SUA, transmite Reuters. „Oamenii aleg alimentele organice dintr-o varietate de motive. Unul dintre acestea este cel legat de aparentele beneficii asupra sănătății”, susține Crystal Smith-Spangler, coordonatoarea echipei de cercetători de la Universitatea Stanford. Categoriile de alimente cel mai des analizate în aceste studii sunt fructele organice și non-organice, legumele, cerealele, carnea, ouăle și laptele.
   Cercetătorii au ajuns la concluzia că nu există nicio diferență în ceea ce privește concentrația de vitamine între cele două tipuri de alimente, singura diferență fiind un mic surplus de fosfor în alimentele organice.
   Avantajele alimentației organice se remarcă însă în cazul expunerii la pesticide și bacterii rezistente la antibiotice. Alimentele convenționale conțineau reziduuri detectabile de pesticide. Conform autorilor studiului, însă, cantitatea de pesticide din alimentele convenționale nu depășește limitele permise, fiind considerată sigură pentru consum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?