Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Trebuie să facem în toată ţara o reţea de licee agricole


   Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, că trebuie creată în toată țara o rețea de licee agricole care să pregătească specialiști, iar agricultura să nu se mai practice ca în secolul al XIX-lea.
   Ecaterina Andronescu a răspuns astfel pozitiv unei propuneri venite din partea președintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care a prezentat un proiect de relansare a Liceului Agricol din Brăila, ”care a rămas agricol doar pe hârtie’, în sensul dotării acestuia cu o zonă pentru creșterea animalelor și mașini agricole. ”Sunt absolut de acord cu propunerea legată de Liceul Agricol. Am vorbit și cu domnul ministru Daniel Constantin că trebuie să facem în toată țara o rețea de licee agricole, în care să îi învățăm pe tineri să fie fermieri, să fie specialiști în mașini agricole și tot ce are nevoie agricultura. Dacă nu, o să facem permanent agricultură ca în secolul al XIX-lea și nu cred că ne mai putem permite. De aceea au prioritate liceele agricole’, a declarat Andronescu.
   Ministrul Educației a mai spus că, odată cu înființarea unei universități de stat la Brăila, proiect care se preconizează că va fi pus în practică anul acesta, va fi înființată și o facultate de științe agricole, care va lucra în parteneriat cu Liceul Agricol și ‘va avea grijă de elevii din liceu, pentru că reprezintă pepiniera lor’. Ministrul Andronescu a efectuat și o scurtă vizită la Liceul Agricol din Brăila, timp în care președintele CJ i-a prezentat proiectul de relansare a acestei unități, cu precizarea că investiția va fi făcută de CJ, iar managementul activității va fi externalizat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?