Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Elevii ar putea fi vaccinaţi, din nou, în şcoli


   Reprezentanții Ministerului Sănătății (MS) doresc să încuviințeze, din nou, vaccinarea elevilor în unitățile de învățământ. Dacă în urmă cu ceva timp se stabilise ca vaccinurile cuprinse în Programul Național de Imunizări să fie efectuate doar de medicii de familie, acum MS are de gând să implice în campaniile de vaccinare, din nou, medicii școlari.
   Această schimbare ar putea surveni după ce medicii de familie au atras atenția, în nenumărate rânduri, că neîmplicarea medicilor școlari în campaniile de vaccinare ar putea conduce la creșterea numărului copiilor neimunizați, respectiv la apariția unor epidemii de boli transmisibile. Directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Vrancea, medicul epidemiolog Marina Maiorov, ne-a precizat că a aflat de această intenție a MS, dar, până în prezent, nu s-a primit nimic oficial la sediul instituției.
   Medicii de familie au primit deja de la DSP vaccinurile necesare pentru imunizarea copiilor. Aceștia ar vrea ca vaccinarea elevilor să fie făcută de medicii școlari. „Ar fi foarte bine dacă medicii școlari ar fi implicați din nou în campaniile de vaccinare ale elevilor. În alte țări, ca Germania, Franța, această muncă revine strict medicilor de familie, dar acolo poporul este educat. Aici, rar o să vezi un părinte care își ia copilul de mână ca să îl aducă la vaccinare. Plus, la noi, mulți copii sunt lăsați în grija bunicilor, pentru că părinții sunt plecați în Italia. Åži dacă el stă la munte, la bunici, face școala acolo, iar medicul de famile e în Focșani, în veci nu va veni la vaccinare”, susține un medic de familie din Focșani.
   Anual, la nivelul județului Vrancea sunt vaccinați aproximativ 12.000 de copii,  în unitățile de învățământ. În școli, vaccinurile obligatorii se fac la vârstele de 7, 9 și 14 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?