Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Creditele în valută au depăşit un miliard de lei


   Restanțele vrâncenilor la creditele contractate de la instituțiile bancare au depășit pragul de 210 milioane lei. Ultima situație întocmită de Banca Națională pe baza raportărilor de la instituțiile bancare arată creșterea lunară a restanțelor atât în cazul creditelor în moneda națională, cât și pentru împrumuturile în valută. Însă această majorare provine mai mult din diferența înregistrată la cursul valutar pentru că, la creditele în lei, restanțele au scăzut cu circa trei milioane lei față de luna anterioară.
   Potrivit raportărilor instituțiilor bancare, cele mai mari restanțe erau în continuare înregistrate la creditele în lei, cu o valoare totală de 126,4 milioane lei. Valoarea restanțelor la creditele în valută a depășit 84,6 milioane lei. De menționat că valoarea creditelor în valută contractate de vrânceni a depășit un miliard de lei, până la 1.029 milioane lei, cu mult mai mare decât împrumuturile în moneda națională, care au scăzut la 842 milioane lei.
   Creditele pentru consum sunt în continuare preferatele vrâncenilor, respectiv 640,6 milioane lei, din care 377,9 milioane împrumutate în valută. Pentru achiziționarea de locuințe, vrâncenii au împrumutat peste 204,4 milioane lei din care doar 194,3 milioane lei în valută.
   Pe de altă parte, au scăzut considerabil economiile din bănci ale vrâncenilor, în special pe seama retragerii din conturile în moneda națională. Potrivit BNR, economiile din bănci la sfârșitul lunii erau de 1,49 miliarde lei. Conturile preferate de vrânceni sunt în moneda națională, unde au depozitat 1.042,9 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?