Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Transport ilegal de carne


   Inspectorii de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vrancea au confiscat aproape o jumătate de tonă de carne de vită, care era transportată ilegal. Inspectorii au fost anunțați de un echipaj de poliție că o persoană descărca o cantitate foarte mare de carne în Piața Moldovei, fără a avea autoturismul dotat corespunzător. Imediat s-a deplasat la fața locului o echipă de inspectori de la DSVSA, care au constatat că în mașină se aflau 495 de kilograme de carne pentru care nu exista niciun document sanitar veterinar și nici autorizație de transport. „Inspectorii care au ajuns la fața locului au decis confiscarea cantității de carne. Pentru că nu s-a putut demonstra proveniența cărnii, aceasta a fost confiscată și mai apoi incinerată la un abator autorizat”, ne-a declarat medicul Doru Calistru, directorul adjunct al DSVSA Vrancea.
   Persoana care transporta carnea a fost sancționată cu o amendă în valoare de 700 de lei. Nu este pentru prima dată când inspectorii sancționează persoanele care transportă ilegal animale pentru sacrificare. Luna trecută, tot polițiștii au oprit în zona localității Odobești un transport de animale care urmau să fie supuse sacrificării. Pentru că nu avea autorizație de transport, transportatorul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 6.000 de lei.
   Potrivit reprezentanților DSVSA, orice persoană care transportă animale trebuie să dețină un certificat sanitar veterinar, eliberat de medicul veterinar din circumscripția sanitar veterinară din localitatea de domiciliu și o autorizație sanitar veterinară eliberată de reprezentanții DSVSA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?