Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Antrenorul de handbal Lucian Tucan acuză: „Sportul vrâncean este varză“


   Handbalul masculin focșănean se confruntă cu probleme de ordin financiar. După ce lotul echipei de pe Milcov s-a reunit, handbaliștii de la CSM 2007 Focșani se antrenează zilnic în Sala Polivalentă și așteaptă un semn din partea conducerii clubului, în condițiile în care nu și-au primit salariile din luna aprilie. Astăzi, de la ora 19.00, CSM 2007 Focșani va disputa în Polivalentă primul test de verificare din această perioadă împotriva colegei de serie, Universitatea Galați, dar antrenorul emerit Lucian Tucan este rezervat față de viitorul formației de pe Milcov. „Nu știu ce va urma. Jucătorii nu și-au primit salariile din luna mai a acestui an și este greu să-i duci cu vorba. Dacă la alte sporturi se găsesc bani de salarii, la handbal se pare că nu este posibil. În alte municipii din zona Moldovei, handbalul este sprijinit și finanțat așa cum se cuvine, ceea ce, din păcate, la Focșani nu se întâmplă. Sportul vrâncean este varză”, a spus antrenorul Lucian Tucan. Întrebat dacă vor fi transferuri la nivelul echipei sale, tehnicianul a fost tranșant. „Nu ne putem permite să aducem jucători din alte județe, deoarece nu s-au achitat salariile restante. De fapt, nu știu câți jucători se vor mai prezenta la antrenamente în condițiile în care și-au găsit și alt servici pentru a putea supravețui”, a mai spus Lucian Tucan.

                Au încheiat sezonul pe locul 7
   În ediția de campionat 2011-2012 a Diviziei A masculine, echipa Focșaniului s-a clasat la final pe locul 7 din 13 echipe participante în seria est. Linia de clasament a grupării de pe Milcov a fost următoarea: 12 victorii, un egal și 11 înfrângeri, golaveraj 585-569, 25 de puncte acumulate în decursul celor 24 de runde. Noua ediție a campionatului va debuta, cel mai probabil, la începutul lunii septembrie, iar în perioada următoare, Federația Română de Handbal va stabili și programul competițional.

                Încep campionatul la Bacău
   Echipa de handbal masculin CSM 2007 Focșani va debuta în noul sezon al Diviziei A pe terenul echipei CSM Bacău 2012. Sezonul va începe sâmbătă, 22 septembrie. În runda a doua, gruparea antrenată de Lucian Tucan va juca acasă cu Steaua București (miercuri, 26 septembrie), iar în etapa a treia, focșănenii vor evolua în deplasare împotriva formației Univ. II Bucovina Suceava. În tur, CSM 2007 va juca acasă cu LPS P. Neamț, HC Vaslui, Dinamo II București, Poli Iași și Univ. Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?