Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

„Împreună, acasă!”, la Păuneşti


   La Păunești a avut loc, săptămâna trecută, manifestarea intitulată „Împreună, acasă”, organizată la inițiativa Asociației „Păunești – Prezent și Viitor”. Evenimentul, aflat la cea de-a doua ediție, a constat în întreceri sportive, muzică, dar și multe surprize, de care au beneficiat atât localnicii, cât și cetățenii originari din comună, dar care s-au stabilit ori muncesc în țară sau străinătate.
    Competițiile sportive au debutat cu întrecerea „Crosul verii – Păunești 2012”, al cărui start s-a dat din fața fostei Farmacii. Concurenții au avut de parcurs un traseu bine stabilit, sosirea fiind prevăzută pe terenul de sport al școlii. Fiecare participant a primit câte un tricou din partea sponsorului Neculai Popa. Crosul a fost urmat de un meci de handbal și unul de fotbal, ambele fiind susținute de echipele „Băștinașii Păunești” și „Drumeții Europa”. În ambele partide, care au avut două reprize, a câte 20 de minute, gruparea „băștinașilor” s-a impus în fața „stranierilor”. Dacă la handbal, departajarea s-a realizat după loviturile de la 7 metri, la fotbal, câștigătorii s-au impus cu 4-2.
    Organizatorii au ținut să-i premieze, apoi, pe cetățenii care au făcut cinste comunei în ultimul an sau de-a lungul timpului. Printre aceștia s-au numărat elevii Andreea Drilea, Emanuela Teodora Manolache și Andrei Popa, care s-au evidențiat prin rezultate foarte bună la învățătură, precum și Cicerone Manolache, originar din Păunești, fost jucător, în anii studenției, la Timișoara și la Națională, fost antrenor la „Congo Brazaville”, cu care a câștigat Cupa Campionilor Africii, precum și la Naționalele din Congo și Libia, în prezent pensionar și stabilit în Giamata Mare (Timiș).
    Premiați au mai fost și Ioan Novac, profesor de sport și antrenor de handbal în Păunești, Cosmin Vasilică Novac, component al echipei de juniori Rapid București, Adriana Cristian, canotoare la CSU Constanța, Cristi Berbece, Vasile Roșu, DJ Delyno și Asociația „Agrar-Zootehnica” Păunești.
    Evenimentul de la Păunești a mai inclus „Sărbătoarea horicii”, care a constat într-un program de dansuri populare și s-a încheiat cu „Balul tineretului”. La buna desfășurarea a manifestării au contribuit „Crama Nobless” din Păunești, precum și Doru Iordache, Marius Mihai, Valentin Rogozan, Nicușor Bogdan și Neculai Popa, cărora organizatorii le adresează mulțumiri.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?