Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Victor Ponta: Cea mai mare realizare a guvernării actuale, oprirea furtului de la Hidroelectrica


   Premierul Victor Ponta a afirmat că ‘oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica’ reprezintă cea mai mare realizare a guvernării actuale. ‘Este prematur să fac un raport, îl voi face înainte de alegerile din noiembrie, când voi cere și votul oamenilor pentru a continua. (…) Prin decizia dificilă de a accepta un administrator special, am realizat următoarele: am oprit contractele cu băieții deștepți care au produs, doar din 2010 când au fost prelungite de Videanu, peste 1 miliard de euro pagubă, am oprit politizarea societății și am pregătit pentru listarea la bursă la valoarea adevărată a acestei companii’, arată Ponta. El a precizat că această realizare ar putea intra într-un raport intitulat ‘100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL’.
De asemenea, premierul arată că în acest raport s-ar putea regăsi și ‘rețeaua de crimă organizată de la ANAF’, afirmând că în urma schimbărilor de acolo, încasările la buget au crescut cu 1,2 miliarde lei față de primul trimestru. ‘Deci simplu: 1,2 miliarde euro de la Hidroelectrica și 1,2 miliarde lei de la ANAF‘, a concluzionat premierul.
    În plus, Ponta vorbește despre prejudicii la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, la Ministerul Educației și alte instituții. ‘Pot să adaug ușor circa 50 milioane euro prejudiciu la Casa Națională de Asigurări de Sănătate produse de activitatea ilegală de anul acesta a fostului președinte Duță sau 50 milioane lei furate de Funeriu la Ministerul Educației sub pretextul organizării clasei pregătitoare sau 200 milioane de euro deja contractați de doamna Udrea și Ministerul Dezvoltării la faimosul PNDI, ca să nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca șpagă înainte de campania electorală de la locale către primarii PDL; și putem continua acest raport’, adăugă Victor Ponta.
   Acesta spune că ar putea completa raportul și trimite la sediul PDL, Laurei Codruța Kovesi și lui Daniel Morar. ”La sediul PDL ca să-i ajut să facă un Raport corect la 100 de zile de când au pierdut guvernarea și accesul direct la bani publici, dnei Kovesi și dlui Morar, cu întrebarea dacă nu consideră mai important de cercetat și recuperat acești bani decât să intre cu forța în biserici și în curțile oamenilor care au votat’‘, conchide premierul Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?