Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Festivalul Folcloric „Poiana Negari”, duminică


   Consiliul Județean, Centrul Județean pentru Promovarea Culturii Tradiționale, Artelor și Meseriilor Vrancea, Primăria și Consiliul Local Jitia vă invită duminică, de la ora 12.00, în comuna Jitia, la Festivalul Folcloric „Poiana Negari”, ediția a XLV-a.
   La acest eveniment își vor da concursul soliști vocali și instrumentiști, grupuri vocale și instrumentale din localitățile: Năruja, Nereju, Reghiu, Păulești, Jitia, Dumitrești și Vintileasca. Invitați speciali sunt interpreta de muzică populară Daniela Condurache și Ansamblul Folcloric Profesionist „Å¢ara Vrancei”.
   Festivalul Folclorului Vrâncean „Poiana Negari”, din comuna Jitia, nu face altceva decât să evidențieze și să promoveze tradițiile populare de pe Valea  Râmnicului, din județele Vrancea și Buzău. „Noi am fi dorit ca acest festival să se desfășoare pe 12 august, însă din cauza unor probleme de natură tehnică a fost amânat cu o săptămână. Prin urmare, festivalul de la Jitia de anul acesta se va ține tot în acel loc, însă pe data de 19 august. Am fi dorit să nu ne suprapunem cu festivalul de la Lacuri din comuna Bisoca din Buzău, însă acest lucru nu a fost posibil”, a spus Ion Gheorghiță, primarul comunei Jitia.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?