Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Criză de vaccinuri pentru bebeluşi


   Åži în județul Vrancea sunt probleme cu vaccinurile pentru bebeluși. Mai precis, de mai bine de două luni, în stocurile Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea nu mai există vaccinul Pentaxim, care este utilizat pentru vaccinarea primară și de rapel a sugarilor, împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B și poliomielitei.
La începutul lunii trecute, medicii din cadrul instituției au solicitat la Ministerul Sănătății 5.600 de astfel de doze de vaccin, dar acestea nu au fost încă primite. Din cauza lipsei acestor vaccinuri, sute de bebeluși vor fi vaccinați cu întârziere.
   În schimb, medicii le recomandă părinților să nu se sperie, deoarece, în curând, situația va reveni la normal. Medicii spun că de vină pentru aceste deficiențe sunt licitațiile întârziate de la nivelul Ministerului Sănătății. În schimb, spre deosebire de alte județe, în Vrancea nu sunt probleme și cu alte vaccinuri administrate sugarilor. „Singurul vaccin care lipsește de două luni de zile este Pentaxim. În rest, nu sunt probleme cu vaccinurile pentru sugari”, ne-a spus medicul Cătălin Graur, directorul DSP Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?