Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Cinci centre de examen pentru Bacalaureatul de toamnă


   Inspectoratul Åžcolar Județean (IÅžJ) Vrancea a stabilit centrele de examen și evaluare pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. Conform unei statistici realizate de IÅžJ, bacalaureatul din toamnă ar trebuie să fie susținut de 1.765 de absolvenți. Pentru ca aceștia să poată susține probele de examen în condiții normale au fost stabilite cinci centre de examen.
   Primul centru este la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani, unde vor da bacalaureatul 497 de absolvenți de la următoarele instituții de învățământ: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Liceul cu Program Sportiv Focșani, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud, Colegiul Tehnic „Gh. Balș” Adjud, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focșani, Colegiul Național „Al. I. Cuza” Focșani și Colegiul Național „Unirea” Focșani.
   La centru de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Focșani s-au înscris 334 de elevi de la următoarele licee: Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”, Grupul Åžcolar „Grigore Gheba” Dumitrești, Grupul Åžcolar Agricol Odobești și Grupul Åžcolar „G.G. Longinescu” Focșani.
   Centru de examen numărul trei a fost stabilit la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”  Focșani, unde sunt arondați 316 elevi de la Colegiul Tehnic ” Ion Mincu”, Liceul de Arte Plastice „Gh. Tattarăscu” Focșani, Liceul Teoretic  „Ioan Slavici ” Panciu, Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focșani Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu și Centrul Åžcolar de Educație Incluzivă  „Elena Doamna” Focșani.
La centru de examen de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani vor susține bacalaureatul 279 de elevi de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia”, Grupul Åžcolar „Simion Mehedinți” Vidra și de la Grupul Åžcolar Mărășești. Singurul centru de examen unde susțin bacalaureatul 314 elevi de la unitatea proprie este Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea” Focșani. 

Două centre de evaluare la nivel de județ

   La nivelul județului Vrancea au fost stabilite de reprezentanții IÅžJ, în funcție de numărul de elevi, două centre de evaluare. Primul este la Colegiul Național „Unirea” Focșani, unde vor fi corectate tezele absolvenților de la Colegiul Tehnic Auto „Traian Vuia” Focșani, Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focșani și Colegiul Tehnic „Gh. Asachi”.
   La cel de-al doilea centru de evaluare zonală, de la Åžcoala cu clasele I – VIII „Anghel Saligny” Focșani vor fi corectate tezele de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani și de la Colegiul Tehnic „Valeriu D. Cotea”  Focșani.
   Cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat începe pe 20-21 august cu evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A, și continuă pe 21-22 august, cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C și pe 23-24 august – evaluarea competențelor digitale – proba D. Prima probă scrisă va avea loc pe 27 august, la limba și literatura română – proba E, pe 29 august se va desfășura proba obligatorie a profilului – proba E, iar pe 31 august, proba la alegere a profilului și specializării – proba E. Pe 2 septembrie se vor afișa rezultatele până la orele 16.00, iar depunerea contestațiilor se va face în intervalul orar 16.00- 20.00. Rezolvarea contestațiilor se va face în intervalul 3-4 septembrie, iar afișarea rezultatelor finale se va face pe 5 septembrie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?