Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Supliment pentru erecţie, scos de pe piaţă de medici


   Viagra românească a fost scoasă din câteva farmacii din județ. Medicii de la Departamentul Siguranța Alimentului din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea au intrat, ieri, în alertă după ce au fost notificați că în produsul Maraton Forte se află o substanță care poate fi prescrisă doar pe bază de rețetă medicală. Potrivit datelor furnizate de către medicul Mariana Săvescu, produsul se află la comercializare în cinci unități farmaceutice din Focșani și Adjud. „Noi identificăm produsele și mai apoi le scoatem de la comercializare. Trebuie să acționăm foarte repede pentru că legislația ne dă termene precise pe care trebuie să le respectăm”, ne-a declarat medicul Mariana Săvescu.
   Produsul Maraton Forte, sub formă de capsule albastre, era distribuit ca fiind supliment alimentar, 100% natural, care nu necesită recomandare medicală. Cu toate acestea, s-a constatat că, de fapt, acesta nu este nici pe departe un supliment alimentar și conține substanțe care nu pot fi prescrise decât de un cadru medical, pe bază de rețetă. Conform prospectului pe care îl conține produsul, este un revigorant sexual, dă senzația de tinerețe, mărește apetitul sexual, produce erecții ferme și asigură plăcere sexuală superioară. Tot în prospect este menționat faptul că acest produs 100% natural se bazează pe combinarea științifică a celor mai prețioase plante medicinale asiatice și sud -americane cunoscute pentru capacitatea lor de creștere a performanțelor sexuale masculine.
   Nu este pentru prima dată când suplimentele nutritive sunt scoase de pe piață fie de medici, fie de comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor. În urmă cu două săptămâni, aceștia au retras de la comercializare suplimentul alimentar „Calciu Magneziu Zinc” pentru că avea în componență aditivul lauril sulfat de sodiu, nepermis în Uniunea Europeană.
   „S-a dispus oprirea de la comercializare a produsului și returnarea la furnizor, fiind considerat nesigur”, se arată în raportul comisarilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?