Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Remedii pentru sughiţ, apă în urechi sau balonare


   Nu sunt probleme atât de grave încât să pericliteze viața, dar de multe ori sughițul, un coș apărut pe față, balonarea sau buzele crăpate pot fi o sursă de nervi, un mod de a te face să te simți rușinat sau un lucru care îți provoacă durere. Dar există câțiva pași pentru ca fiecare dintre ele să dispară.

Apă în urechi

E de ajuns să-ți lași capul într-o parte și să găsești un unghi care să permită apei să se scurgă din urechi. Åži menținerea unui uscător de păr la câțiva centimetri de ureche poate fi o soluție, dar aparatul trebuie setat la minim.

Sughițul

Băutul unui pahar cu apă atunci când stai cu capul pe spate sau ținerea respirației, pot ajuta în această problemă.

Gura uscată

Bea mai multă apă. Guma de mestecat sau o acadea fără zahăr pot, de asemenea, să ajute. Reducerea cafeinei este o altă soluție. Dacă persoana este fumătoare, ar trebui să renunțe la acest viciu. Dacă niciuna dintre aceste soluții nu funcționează, ar trebui să consultați un medic.

Bășici la picioare

Cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este să le lași în pace. Bășicile se pot infecta ușor și de asta nu e recomandat ca ele să fie sparte decât dacă sunt foarte mari. Dacă trebuie să spargi o bășică, trebuie să ai mâinile curate, să folosești un ac steril pentru a permite lichidului să iasă și nu trebuie să îndepărtezi pielița care o acoperă.

Buze crăpate

Umezirea lor nu face decât să înrăutățească situația. Aplicarea frecventă de creme special concepute este soluția pentru această problemă. Unele crăpături apărute în colțul gurii pot fi semnul unei deficiențe de vitamine.

Febra musculară

Febra musculară apărută din când în când nu este o cauză de îngrijorare. Alimentele bogate în potasiu, ca avocado sau bananele, sunt recomandate pentru creșterea potasiului. Trebuie să te asiguri că te hidratezi adecvat înainte de exercițiile fizice și ești încălzit înainte de ele.

Fir de păr crescut pe sub piele

Trebuie să nu te mai tunzi, bărbierești sau să folosești ceara pentru o perioadă. Înainte de bărbierit ar trebuie să-ți masezi fața cu un prosop cald.

Înțepăturile de țânțari

Dacă ai fost deja înțepat, există creme speciale care se aplică până când nu mai simți nevoia de a te scărpina. Purtarea de haine care să acopere cât mai mult din corp și soluțiile anti-țânțari (aplicate inclusiv pe haine) pot preveni înțepăturile țânțarilor.

Gât iritat

De cele mai multe ori îți vei simți gâtul mai bine după remedii considerate de „casă”. Poți să bei mai multe lichide, să faci gargară cu apă caldă sărată și să iei calmante pentru această stare. Un umidificator în dormitor poate preveni această problemă.

Piele uscată

Dacă starea ta este provocată de factori de mediu, poți să folosești creme și să faci dușuri cu apă călduță, în locul celei fierbinți.

Balonare

Exercițiul fizic poate fi ultimul lucru la care să te gândești atunci când te doare stomacul, dar o plimbare de 10-15 minute poate face diferența. Se recomandă și aplicarea de presiune ușoară într-un mod circular, cu patru degete deasupra buricului pentru cinci minute.

Coșuri pe față

Dacă încerci să spargi un coș și o faci greșit, vei rămâne cu o cicatrice. Ca să îl îndepărtezi corect, acoperă-l cu un prosop umed și cald pentru trei minute. Apoi, înfășoară-ți degetele într-un șervețel și stoarce ușor coșul din ambele părți până când fluidul iese afară. Dacă este punct negru și nu iese ușor, oprește-te și încearcă mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?