Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Curtea Constituţională urmează să se întrunească astăzi


   Plenul Curții Constituționale a României ar urma să se întrunească astăzi pentru ca judecătorii să discute aspectele apărute în ultima perioadă, ulterior deciziei de amânare a confirmării rezultatelor referendumului național din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Åžedința CCR este programată începând cu ora 10,00.
   Săptămâna trecută, trei judecători de la CCR au solicitat întrunirea plenului Curții pentru a lămuri situația legată de publicarea eratei referitoare la decizia luată, în condițiile în care nu au fost consultați.
În ultima sa ședință, din 2 august, Curtea Constituțională a solicitat Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfășurat referendumul din 29 iulie.
   Ulterior, pe 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfășurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.
   Miercurea trecută, o persoană fizică a trimis, prin email, o plângere penală la Parchetul General, în care acuză Curtea Constituțională a României de fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu adresa transmisă Guvernului și Monitorului Oficial prin care se solicita corectarea unei ‘’erori materiale’’ din decizia privind listele electorale folosite la referendum. Parchetul General a înregistrat plângerea penală, iar dosarul se află în faza actelor premergătoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?