Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Traficul la Nădlac s-a dublat, românii din străinătate venind în vacanţă


   Traficul la intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac s-a dublat în ultimele 24 de ore, cei mai mulți dintre cei care vin în țară fiind români care lucrează în străinătate și vor să-și petreacă vacanța alături de familii.
   Potrivit Biroului de presă al Poliției de Frontieră Arad, prin Nădlac au intrat în țară, în ultimele 24 de ore, aproximativ 10.500 de autoturisme, față de 4.500 în mod obișnuit. Din această cauză, controlul de frontieră are loc pe patru benzi, și nu pe una sau două, cum se desfășura până sâmbătă. „Traficul s-a dublat pe sensul de intrare, motiv pentru care a fost suplimentat numărul de benzi de circulație și personalul. În funcție de situația din următoarele ore, se vor lua și alte măsuri pentru desfășurarea în condiții optime a traficului și micșorarea timpilor de așteprare la control”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Daniel Iancu.
   Conform sursei citate, aglomerația de la Nădlac este specifică primului weekend din luna august, când mulți români care lucrează în străinătate revin în țară pentru a-și petrece concediile.
   Traficul s-a intensificat și pe DN 7, iar la ieșirea din orașul Pecica spre Arad se formează coloane de autoturisme la trecerea peste calea ferată. De asemenea, la fiecare din cele opt puncte de achiziționare a rovignetei existente între Nădlac și Arad se formează cozi de câteva zeci de autoturisme.
   Circulația este îngreunată și pe centura rutieră a municipiului Arad, parte din DN7, din cauza celor două treceri peste liniile ferate. Poliția Rutieră Arad a suplimentat numărul de patrule și agenți pentru a fluidiza traficul pe DN 7. Aceeași aglomerație este așteptată la frontiera cu Ungaria și la sfârșitul lunii august, când românii se întorc la locurile de muncă din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?