Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

VIDEO şi GALERIE FOTO: Performanţa lui Alin Moldoveanu, premiată de Consiliul Judeţean


  

 

   Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a anunțat că instituția pe care o conduce va acorda un premiu în valoare de 30.000 lei campionului olimpic la tir, focșăneanul Alin Moldoveanu. La acest demers se va alătura și Consiliul Local Focșani, care îl va premia pe sportiv cu 20 de mii de lei.  „Voi face această propunere în prima ședința a Consiliului Județean Vrancea. Alin a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra și merită acest premiu. De asemenea și Consiliul Local Focșani îi va acorda lui Alin titlul de cetățean de onoare și un premiu de 20.000 lei”, a declarat, Marian Oprișan.
   Olimpicul vrâncean i-a mulțumit președintelui Marian Oprișan, pentru inițiativa sa. „Să-i dea Dumnezeu multă sănătate că s-a gândit la mine. Este prima dată când cineva din județ mă ajută cu bani, că în rest nu m-a ajutat nimeni cu nimic. Sunt onorat de inițiativa domnului Marian Oprișan”, a precizat Alin Moldoveanu. El a mai spus că se va întoarce la Focșani pe 14 august.
   Marian Oprișan l-a felicitat, telefonic, pe campionul olimpic și i-a urat multă baftă și pe viitor. Åži pe pagina sa de Facebook, președintele Consiliului Județean Vrancea i-a transmis felicitări lui Alin Moldoveanu, la câteva ore după ce acesta a câștigat medalia. „Îl felicit pe vrânceanul Alin Moldoveanu pentru medalia de aur la proba de pușcă aer comprimat, obținută la Jocurile Olimpice de la Londra. Este prima medalie de aur de la Jocurile Olimpice! Felicitări! Vrancea este fruntea!”, a scris Marian Oprișan într-o postare care a adunat 514 like-uri.
   Åži Consiliul Județean Iași a anunțat că îl va răsplăti pe sportivul vrâncean cu suma de 10 mii de lei pentru titlul olimpic obținut, Alin Moldoveanu fiind legitimat atât la Dinamo București, cât și la Omega Tehnoton Iași.
   Trăgătorul focșănean Alin Moldoveanu a câștigat prima medalie de aur  pentru România la Jocurile Olimpice, după ce s-a impus în proba de pușcă aer comprimat 10 m, din cadrul competiției de tir. De notat că sportivul focșănean a terminat calificările egalând recordul olimpic: 599 de puncte. „Nu am știut până la ultima tragere rezultatul. Am văzut că am luat aurul abia după ultimul foc, când m-am uitat pe tabelă”, a spus sportivul vrâncean.
   Alin George Moldoveanu s-a născut la 3 mai 1983 la Focșani. Timp de 8 ani, în clasele V-XII, a fost elevul Colegiului Național Unirea din Focșani, unde a făcut educația fizică și sportul cu profesorii Maria Rusan și Viorel Paizan.
   Alin este singurul sportiv vrâncean care se antrenează și câte 12 ore pe zi, iar rezultatele se văd prin titlurile naționale și internaționale pe care le obține. El a ajuns să practice tirul de la 12 ani, după gimnastică, handbal și karate, deși nu știa nimic despre acest sport, în urma unei selecții făcute la școala unde învăța. „La început eram mulți, dar pe parcurs am rămas singur. A fost o provocare pentru mine, am tras bine, am tot venit până s-a îngroșat gluma și am dorit să continui”, își amintește sportivul. El îi este recunoscător antrenorului Adrian Alaci, care i-a îndrumat pașii și i-a dezvăluit tainele tirului.
   Comitetul Olimpic și Sportiv Român a stabilit pentru medaliații de la Londra premii care le întrec lejer pe cele ale țărilor mult mai dezvoltate. Astfel, COSR oferă 75.000 de euro pentru o medalie de aur. CS Dinamo îl va premia cu 35.000 de euro, iar sponsorul echipei Dinamo va acorda un bonus de 15.000 de euro pentru titlul olimpic. Mai mult, Alin va primi și un autoturism Renault Latitude, în valoare de 37 mii euro, din partea sponsorului oficial.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?