Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Preţul gigacaloriei rămâne neschimbat


   Consilierii locali focșăneni au aprobat în ședința de marți majorarea prețului gigacaloriei, cu 11%, în aceeași proporție fiind majorat și cuantumul subvenției, astfel încât focșănenii nu vor trebui să plătească niciun ban în plus.
   Aleșii locali au aprobat cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării tarifelor locale pentru producerea, transportul, distribuția și furnizarea energiei termice de către SC ENET SA Focșani. „La majorarea tarifelor pentru transportul, distribuția și furnizarea energiei termice, SC ENET SA Focșani a avut în vedere inflația cumulată de la 1.09.2008 – 31.03.2012, care a fost de 120% (20% creștere) și includerea în tariful de transport a costurilor cu energia electrică pentru pompajul agentului termic, cost care până la apariția Ordinului ANRE nr. 57/2008 nu era prins în acest tarif, ci în prețul de producere a energiei termice”, se specifică în raportul Direcției economice, care însoțește proiectul de hotărâre. Tarifele nu au mai fost majorate din anul 2008.
   Prețul de facturare a energiei termice către populație rămâne așadar de 285 lei/Gcal.
Primarul Decebal Bacinschi a specificat în cadrul ședinței de marți că lucrările de modernizare la centrala termică vor avea ca efecte costuri mai reduse pentru populație. „La finalul acestor lucrări se vor reduce semnificativ pierderile, iar, din analizele noastre, consumul la populație se va reduce la jumătate, de pildă, de la 2 gigacalorii, la o gigacalorie. Avem în vedere și anveloparea blocurilor. Am depus deja la Minister documentația pentru anveloparea a 17 blocuri, până la sfârșitul anului sperăm să le finalizăm, dacă nu 17 măcar 12 dintre ele”, a declarat primarul Decebal Bacinschi. 
   De asemenea, directorul ENET, Valter Popescu, i-a informat pe consilierii locali că încasările de la populație sunt în continuare scăzute. „După câteva zile în care am avut încasări mai bune, chiar și de circa 1 miliard de lei vechi pe zi, în ultimele zile au început să scadă încasările. Vom face în continuare și deplasări pe teren și vom bate la fiecare ușă pentru a recupera debitele”, a spus Valter Popescu. Acesta a menționat că doar el   s-a înscris la concursul pentru postul de director al ENET.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?