Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Uniformele școlare și rechizitele, controlate de comisarii de la Protecția Consumatorilor


   Aproximativ 40 de agenți economici care comercializează rechizite și uniforme școlare au fost controlați în perioada  5-14 septembrie, de către comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC). Din cei aproximativ 40 de agenți economici controlați, la 37 s-au găsit abateri.   
   Aceștia au constatat că pe multe dintre produsele comercializate nu existau pe etichetă denumirea și adresa importatorului, nu era precizată dimensiunea caietelor sau nu aveau traducerea în limba română la carioci, lipici, markere, culori, plastilină, pixuri, produse în Germania și China.
   Printre produsele găsite neconforme se află și cunoscutele acuarele tempera, care nu aveau pe etichetă adresa sediului social al importatorului. Nu au scăpat de control nici uniformele școlare atât pentru fete cât și pentru bâieți, care nu erau etichetate sau nu prezentau pe etichetă informații despre țara de origine, denumire și adresa importator. Majoritatea aveau ca proveniență țări precum China, Thailanda sau Turcia. „În urma verificãrilor efectuate, pentru abaterile constatate au fost aplicate 34 avertismente și 22 amenzi contravenționale in valoare totală de 25.200 lei si s-a dispus oprirea temporarã de la comercializare pentru produse in valoare de 44.729 lei”, se arată în comunicatul de presă trimis redacției noastre de către reprezentanții CJPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?