Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Într-un râu din Canada a fost identificat un submarin nazist


   O echipă de cercetători este de părere că a identificat un submarin german din al Doilea Război Mondial, pe fundul unui râu din Canada, la circa 100 km de ocean. Cu ajutorul unui sonar s-au obținut în 2010 imagini a ceea ce pare a fi un submarin german, în râul Churchill (Labrador, estul Canadei), la o adâncime de 18 m.
   Revăzând imaginile, cercetătorii spun că au recunoscut puntea submarinului și cablurile caracteristice acestui tip de submersibil, precum și suportul unei mitraliere. ‘Căutam cu totul altceva, nu un submarin, nimeni nu credea că ar putea fi așa ceva’, a spus Brian Corbin. ‘Suntem aproape siguri că este vorba de un submarin’, a adăugat el, subliniind că a comparat epava cu altele.
   Submarinele germane patrulau de-a lungul coastelor canadiene în al Doilea Război Mondial, scufundând nave. Guvernul german a anunțat în presa canadiană că în jur de 10 submarine au fost date dispărute. Un oficial al ambasadei germane la Ottawa a arătat că, dacă știrea este adevărată, descoperirea unui astfel de submarin la peste 100 km de ocean ar fi ‘senzațională și neobișnuită’.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?