Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: A omorât în bătaie un bătrân, pentru că a refuzat să-i dea de băut


   Un bătrân de 72 de ani, din Budești, comuna Cotești a fost găsit mort, sâmbătă seara. Principalul suspect, Luigi Necula, de 36 de ani, și-a recunoscut fapta. Suspectul a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile. 

   Un bărbat de 72 de ani, din localitatea Budești, comuna Cotești, a murit sâmbătă, după ce a fost lovit cu pumnii și picioarele de un zilier, care îl ajuta la treburile gospodărești. Fapta a fost comisă sâmbătă după-amiază, în jurul orei 14.00, iar trupul neînsuflețit al lui Marin Bălosu a fost găsit în seara aceleiași zile, în jurul orei 20.30, de un vecin. Acesta a mers acasă la bătrân, iar când a văzut că nu-i răspunde, a sărit gardul și a început să-l caute prin locuință.
   Vecinul a găsit victima într-o bucătărie, întinsă pe jos, cu fața umflată și cu urme de sânge în zona capului. „Era umflat tot, desfigurat. Aproape că nici nu l-am mai recunoscut”, spunea ieri, vecinul care l-a găsit pe bărbatul de 72 de ani. 
   El a adăugat că în dimineața aceleiași zile, l-a auzit pe principalul suspect, Luigi Necula, cum îl amenința pe bătrân, spunându-i că tot îl va omorî. „La data de 28 iulie 2012, la ora 20.30, polițiștii vrânceni au fost sesizați despre faptul că Marin B., de 72 de ani, din satul Budești, comuna Cotești, se află decedat într-o anexă a locuinței sale și că prezintă urme de sânge la nivelul capului. La fața locului s-a deplasat echipa operativă complexă, coordonată de un procuror criminalist”, spune inspectorul Bogdan Toader, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea.
   Ajunși la fața locului, anchetatorii și-au dat repede seama că au de-a face cu o crimă.

Principalul suspect, găsit la magazin

   Crima a fost comisă în curte. După ce l-a bătut cu pumnii și picioarele până când l-a omorât, suspectul a târât cadavrul bătrânului în bucătărie. Înainte de a pleca din casa acestuia, i-a furat suma de aproximativ 1.000 lei. S-a oprit la un magazin din localitate, unde a și fost găsit de anchetatori. „Din primele cercetări, s-a stabilit că în cursul aceleiași zile, în jurul orei 14.00, la domiciliul victimei s-a prezentat o persoană, care a lucrat la aceasta în mod frecvent, la diverse munci agricole. Tânărul a fost identificat în persoana lui N. Luigi, de 36 de ani, din Focșani. Bărbatul a recunoscut că era acasă la victimă, în momentul în care între ei a izbucnit un conflict spontan, după ce victima a refuzat să-i ofere băuturi alcoolice.  B. Marin a fost lovit cu pumnii, după care principalul suspect a plecat de la locul faptei. El a fost reținut pe bază de ordonanță și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, a adăugat inspectorul Bogdan Toader.
   Ieri, Luigi Necula a fost prezentat instanței de judecată, de la Tribunalul Vrancea, fiind arestat preventiv pentru 29 de zile.

Victima locuia singură
 
   Rudele bătrânului ne-au spus că cel care l-a omorât pe Marin se considera nedreptățit. Asta deoarece ar fi ajutat victima la diverse treburi, dar în schimb nu ar fi primit decât bani, nu și de mâncare. Bătrânul nu s-a putut apăra în niciun fel și nici nu a avut cine să-i sară în ajutor pentru că nu are nevastă și copii, el locuind singur.
   La începutul acestui an, Marin Bălosu și-a înmormântat fratele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?