Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cantonament încheiat de Young Stars cu o remiză


   În ultima zi a stagiului de pregătire pe care l-a desfășurat în stațiunea suceveană Gura Humorului, echipa de fotbal Young Stars Panciu a susținut un meci de verificare pe terenul fostei colege din liga a treia, Cetatea Tg. Neamț. Jocul s-a terminat la egalitate, 2-2, după ce la pauză, gazdele au condus cu 1-0. Atacantul păncenilor, Mădălin Predoiu a avut prima șansă importantă de gol, dar șutul acestuia a lovit bara (21).
   Cetatea a punctat prima oară, dar cu ajutorul vrânceanului Corbea, care a deviat nefericit un balon în propria poartă (43). În actul secund, Predoiu a restabilit egalitatea, după ce a reluat simplu din fața porții (62) și același Predoiu și-a adus echipa în avantaj (73). Cu zece minute înainte de finalul întâlnirii, Cetatea a marcat din nou, iar în ultimul minut, Ionuț Radu a ratat o ocazie mare din situație de unu la unu cu portarul advers.
   Young Stars Panciu a evoluat ieri cu: Lazăr – Corbea, Parlac, Ov. Radu, Cl. Mihai – Gălățeanu, Cioran, Bîra, B. Stoian – Predoiu, I. Radu. Au mai intrat pe durata partidei și jucătorii de câmp Lida, Coșa și M. Stoian. „A fost un cantonament reușit. Jucătorii au înțeles că pregătirea este cea mai importantă și s-au comportat excelent pe durata cantonamentului. Mă bucur că au rezistat toți jucătorii, inclusiv cei mai tineri, iar faptul că nu ne-am confruntăt cu leziuni de ordin muscular ne arată că ceea am făcut bine în acest stagiu de pregătire centralizată”, ne-a declarat antrenorul principal al formației din Panciu, Dănuț Bolocan. 

Miercuri în Cupa României
   
   Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Național Golești și formația de liga a treia, Young Stars Panciu se vor întâlni în faza a doua națională a Cupei României la fotbal. Partida dintre cele două formații este programată miercuri, 1 august, de la ora 17.30, pe Stadionul „Florin Jelea” din Golești. Partida va fi arbitrată de o brigadă de „fluierași” din Vrancea. La centru va oficia Mihai Gică, acesta urmând să fie ajutat la cele două linii de Ionuț Paraschiv și Cristian Voicu.
   Păncenii mai au programate alte trei teste de verificare până la începutul sezonului din liga a treia. Pe 4 august, adversara grupării „dintre vii” va fi Oțelul II Galați (echipă antrenată de fostul tehnician al Panciului, Damian Băncilă), test programat la Panciu, pe 8 august, Young Stars Panciu va evolua pe terenul colegei de serie, Aerostar Bacău și pe 17 august, formația din Panciu va susține un nou meci amical, pe terenul formației CSM Moinești.

Campionatul începe pe 30 august

   Prima etapă a ligii secunde se va disputa abia pe 1 septembrie. Vestea a fost confirmată de reprezentantul cluburilor de liga a treia în CEx, Åžtefan Stana. Problemele financiare ale echipelor din liga a doua și a treia au dus la o situație fără precedent. „Divizia a doua și cea de-a treia vor fi amînate cu două săptămîni, urmînd să înceapă la 1 septembrie, respectiv 31 august. Această decizie a fost luată ca urmare a problemelor avute de cluburile participante și temperaturile ridicate din luna august”, a declarat Åžtefan Stana, reprezentantul echipelor de liga a treia în Comitetul Executiv al FRF.
   „Seriile de liga a treia vor avea în componență mai puține echipe, cam 12-13. Dacă unele grupe nu vor întruni acest număr, probabil se vor muta echipe din alte serii”, a adăugat Stana. Data limită de înscriere în liga a doua este 30 iulie. Pînă acum, 16 echipe s-au retras din cele două eșaloane. Printre acestea, Astra II Giurgiu, ALRO Slatina (liga a doua) sau Chimia Brazi, CSO Plopeni, AFC Filipeștii de Pădure, Voința Livezile sau Unirea Ungheni (liga a treia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?