Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO: Incendiu în apropierea unei şcoli din cartierul Unirea-Odobeşti


   Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit miercuri, în apropierea școlii din cartierul Unirea-Odobești. Pompierii au fost anunțați la ora 16.40 despre izbucnirea incendiului, iar la fața locului a plecat o autospecială. Flăcările au fost stinse în timp util, astfel că nu s-au extins și nu au cuprins clădirea unității de învățământ. A ars vegetația uscată de pe o suprafață de 2.000 metri pătrați.
   Åži pompierii din Adjud au intervenit, în aceeași zi, pentru a stinge un incendiu ce cuprinsese vegetația uscată de-a lungul terasamentului de cale ferată de pe raza comunei Ruginești. Au ars 1000 metri pătrați vegetație uscată. De asemenea, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani a acționat pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, care a cuprins aproximativ 4 hectare, pe teritoriul localității Vulturu.
   Incendii de vegetație uscată au fost și la Adjud, suprafața afectată fiind de aproximativ 200 metri pătrați de-a lungul terasamentului căii ferate, dar și în comuna Tul-nici, unde au ars vegetația uscată și mărăciniș de pe o suprafață de aproximativ 350 metri pătrați. „Din fericire, în niciunul din aceste cazuri nu s-au înregistrat pagube materiale, însă consumul de resurse umane și materiale este considerabil. Deoarece în ultima perioadă numărul incendiilor de vegetație uscată este în creștere, recomandăm cetățenilor să respecte normele specifice de apărare împotriva incendiilor. O țigară aruncată la întâmplare sau un foc în aer liber lăsat nesupravegheat, mai ales în condiții de tempe-raturi foarte ridicate și secetă, pot provoca adevărate tragedii, producând pagube la nivelul bunurilor populației, mediului înconjurător sau ducând chiar la pierderi de vieți omenești”, arată locotenent Cristina Duță, într-un comunicat de presă.
   Nici ziua de ieri nu a fost mai liniștită din acest punct de vedere. Pompierii au intervenit pentru stingerea a trei incendii de vegetație uscată. Prima intervenție a fost în Rădulești, comuna Vânători, unde flăcările au cuprins vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 2 hectare. Nici nu au avut timp să respire, că au trebuit să plece la Jariștea. Tot ieri, pe marginea DN 2 D, între Bârsești și Tulnici, flăcările au cuprins vegetația uscată, dar și câțiva copaci.
   Nici paramedicii de pe echipajele SMURD nu au avut o zi mai liniștită. Ei au intervenit, miercuri, pentru soluționarea a 13 situații me-dicale de urgență. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se numără traumatismele, stările de lipotimie și amețelile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?