Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Media de promovare la Bac ar putea fi 5


   Examenul de Bacalaureat ar putea fi modificat, anul viitor, în așa fel încât absolvenții liceelor tehnologice să opteze între matematică și disciplina de profil, a afirmat inspectorul școlar general Vasilica Zaharia, ieri, la ședința Comisiei de Dialog Social. O altă modificare ar putea fi reducerea mediei de promovare la Bacalaureat, de la 6 la 5.
   Participanții la ședința Comisiei de Dialog Social au avertizat că trebuie o abordare prudentă atunci când se caută vinovații pentru rezultatele foarte slabe atât de la Bacalaureat cât și de la Evaluarea Națională. Una dintre cauze este salarizarea din domeniul educației. Profesorii au salarii foarte mici, iar prin decizia guvernului Boc veniturile le-au fost diminuate cu 25%. Coincidență sau nu, a fost și perioada în care rezultatele la Bacalaureat au fost dezastruoase, comparativ cu anii anteriori. „Cred că rezultatele se datorează și salariilor cadrelor didactice, care le-au mai fost și tăiate cu 25% în ultimii ani”, a afirmat președintele Patronatului IMM, Ion Roman.
   Însă cadrele didactice au arătat că nu doar slaba salarizare a dus la rezultatele din sistemul educațional. În liceele tehnologice, a arătat un cadru didactic, profesorii se lovesc de dezinteresul elevilor, atunci când vine vorba de pregătirea examenului de Bacalaureat, sau de dezinteresul părinților, care nu colaborează cu profesorii, nu se prezintă la ședințe. „Ar trebui introdus examen după clasa a opta, pentru că sistemul de evaluare nu este cel mai bun. Ar trebui introduse școli profesionale, pentru că mulți dintre elevi nu sunt de liceu. Cei de la liceele tehnologice ar trebui să dea Bacalaureatul la disciplina de specialitate”, a afirmat cadrul didactic.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?