Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Pedeliştii şi-au pus jurist la DSP


   Cât a fost la putere, caracatița PDL a reușit să prindă în tentaculele sale toate instituțiile publice  din Vrancea. Pedeliștii și-au pus oameni în toate instituțiile. Nu doar Inspectoratul Åžcolar Județean a beneficiat de asistență și consiliere juridică din partea unui avocat pedelist, ci și Direcția de Sănătate Publică Vrancea. Avocatul Marius Părpăuță, cunoscut ca susținător al pedeliștilor și prieten cu Alin Trășculescu, a oferit asistență și reprezentare juridică DSP Vrancea, în perioada 1 martie – 30 iunie a.c., onorariul fiind în valoare de 2.500 lei, lunar.
   Potrivit răspunsului primit în urma unei solicitări adresate directorului instituției Cătălin Graur, se arată că „Direcția de Sănătate Publică nu are angajat niciun jurist, motiv pentru care s-a încheiat  contractul de asistență juridică nr. (…) cu av. Părpăuță Marius Constantin, prin achiziție directă.” Directorul instituției, medicul Cătălin Graur ne-a explicat că instituția nu mai are post de jurist din anul 2010, când postul a fost desființat. „În 2010 a avut loc o reorganizare și o restructurare a posturilor, iar postul de jurist a fost desființat. În 2009, acest post a fost blocat. Ultima dată, am avut jurist în anul 2004, dar după aproximativ un an, acesta a plecat. Apoi, postul a fost scos la concurs trei ani la rând, dar nu s-a înscris nimeni la concurs”, susține Cătălin Graur.
   Director DSP motivează că alegerea avocatului Părpăuță în calitate de jurist al DSP a fost făcută în urma referințelor profesionale ale acestuia, dar și a prețului prestației. „Cu avocatul Marius Părpăuță s-a încheiat contract atât pentru reprezentare cât și pentru consiliere juridică. El a fost selectat dintr-o serie de oferte pe baza referințelor profesionale și a prețului prestației”, mai susține directorul Graur.
   Contactat de reporterii noștri, avocatul Marius Părpăuță spune că a fost ales de DSP, după ce și-a depus oferta la secretariatul instituției. El susține că nu este membru PDL. „Am aflat că Direcția de Sănătate Publică Vrancea are nevoie de jurist din mediul profesional și am depus oferte. Am fost acolo, am văzut la avizier un afiș unde se specifica faptul că au nevoie de consiliere juridică.   
   Personalul de pază al DSP m-a îndrumat către Secretariat și am lăsat ofertele. Nu sunt și nu am fost membru de partid PDL, nici în alt partid”
, susține avocatul Marius Părpăuță.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?