Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Domnule Barroso, tăceţi inteligent!


Domnule Jose Manuel Durrao Barroso,

   Subsemnatul, Victor-Gabriel Ciutacu, cetățean român, membru cu drepturi depline și contribuabil net al Uniunii Europene, plătitor de taxe și impozite la zi, fost pionier și utecist pe vremurile când Excelența Voastră se juca de-a socialismul prin Portugalia, vă rog să aveți în vedere următoarele:
   – Conform Constituției, România este un stat național, unitar și suveran. Acest statut nu s-a schimbat în cel de colonie (sau, dacă preferați, pașalâc) nici măcar dupa 1 ianuarie 2007, dată când, bănuiesc că vă aduceți aminte, România a devenit stat membru.
   – Funcțiile de reprezentare/decizie din România se ocupă, tot conform Constituției în vigoare, prin alegeri sau, după caz, numiri/concursuri. De asemenea, ele se pierd prin alegeri, referendum, revocare sau condamnare definitivă. Nu există act normativ potrivit căruia Comisia Europeană să aibă vreun drept de veto sau de preemțiune.
   – Deși traversează (și nu neapărat din vina sa) un moment economic extrem de greu, România își plătește la timp contribuția financiară la bugetul european comun, la fel cum își respectă angajamentele asumate la semnarea Tratatului de aderare, iar românii nu dau foc băncilor și nu cer ieșirea din UE, așa cum fac alți confrați de-ai lor.
   Având în vedere cele scrise mai sus, vă sugerez ca, dacă tot vă topiți de dragul președintelui României, să-l luați la Dumneavoastră acasă, să-l hrăniți, să-l alintați și, eventual, să-l decorați. Până atunci, vă rog politicos să ne lăsați pe noi, românii, să ne decidem democratic, fără impuneri discreționare și ilegale de reguli ieșite din curenta practică a structurii pe care o conduceți, numele conducătorilor și viitorul.

Fără pic de considerație,

Victor-Gabriel Ciutacu

Unul dintre fraierii care vă plătesc salariul nesimțit de mare pentru criza mondială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?