Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Mulţi americani sunt de acord cu „reproducerea postumă”


   Mulți dintre americani sunt de acord cu practica extragerii de ovule sau material seminal de la o soție sau un soț aflat pe moarte sau chiar decedat, pentru a face un copil, însă doar cu acceptul scris al respectivului soț, conform unui sondaj de opinie. Sondajul cu privire la „reproducerea postumă”, realizat pe un eșantion reprezentativ de peste 1.000 de adulți americani, a fost publicat în revista Fertility & Sterility.
   În majoritatea cazurilor, acest proces implică ovule, material seminal sau chiar embrioni înghețați înainte ca o persoană să suporte un tratament medical ce poate avea ca efect secundar apariția infertilității, așa cum ar fi chemoterapia. Dacă respectiva persoană încetează din viață, partenerul supraviețuitor poate folosi aceste ovule sau materialul seminal pentru a avea un copil prin reproducere asistată.
   În astfel de cazuri, de obicei, partenerii s-au pregătit dinainte pentru eventualitatea în care unul dintre ei moare. Însă în ultimii ani, a devenit posibilă și extracția de urgență a ovulelor sau a materialului seminal dacă unul dintre partenerii moare subit sau se îmbolnăvește grav. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?