Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Doar doi elevi s-au înscris pentru repartizarea la liceu, etapa a II-a


   Doar doi elevi s-au înscris, până în prezent, pentru repartizarea  computerizată la liceu, în cea de-a doua etapă. Potrivit datelor furnizate de Fănel Lipan, informatician în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, cei doi elevi nu provin din rândul celor patru elevi rămași pe dinafară, în cadrul primei etape a repartizărilor, din cauza numărului mic de opțiuni trecute în fișa de admitere.
   Primul elev care s-a înscris provine din județul Neamț. Acesta a trecut ca primă opțiune Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud, clasa științele naturii. Al doilea școlar provine de la Vulturu și a optat pentru clasa de protecție a mediului din cadrul Grupului Åžcolar „G.Longinescu” din Focșani. „Până la acest moment, s-au înscris pentru admiterea computerizată la liceu etapa a doua, doar doi elevi. Aceștia sunt cu totul alții decât cei patru care au rămas nerepartizați în prima etapă și provin de la Åžcoala Vulturu și un altul din județul Neamț. Pentru ceilalți patru elevi de clasa a opta, care nu au fost repartizați în prima etapă, voi lua legătura telefonic cu directorii școlilor pentru a vedea dacă vin la înscriere sau renunță”, a spus Fănel Lipan.
   Totodată, candidații care au fost repartizați la liceu în prima etapă vor trebui să depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ la care au fost repartizați, până pe 26 iulie.
   În prima etapă de repartizare la liceu, în Vrancea, din 2.920 absolvenți care și-au depus dosarele au rămas nerepartizați la liceu doar patru. Aceștia, deși au avut medii cuprinse între 5,88-7,03, nu au fost repartizați deoarece au trecut pe fișe prea puține opțiuni. Cât privește numărul de locuri rămase libere în liceele din județ, situația se prezintă astfel: Colegiul Tehnic „Traian Vuia” Focșani- 30 locuri, Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud -24 locuri, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu- 24 locuri, Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești- 21 locuri și Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focșani- 108 locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?