Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

Ediția: Vineri 29 martie 2024 Nr. 6593

GALERIE FOTO: Şcoala Bordeşti, campioana județului la rugby tag gimnaziu

Echipa de rugby tag gimnaziu, de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti, este din nou campioană a judeţului Vrancea la rugby tag. Elevii de la Bordești au câştigat locul I, la Olimpiada Națională a Sportului Școlar, etapa de județ, desfășurată la Sala de Sport a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Focșani. Competiția a fost organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, prin profesorii Romeo Păun și Cătălin Răileanu de la LPS Focșani. În urma meciurilor disputate, locul I le-a revenit celor de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti – profesor, antrenor Aurel Şelaru, locul II Şcoala Gimnazială Vârteşcoiu, profesor Laurenţiu Bosnea, locul III Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești, profesor Valentin Grecu, locul IV – Școala Coroteni, profesor Liliana Toader Botan, locul V- Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” Foșcani, profesor Carmen Smeu și locul VI, celor de la Şcoala Gimnazială Vulturu, profesor Sorin Damian. Din echipa de la Bordești au făcut parte următorii jucători: Aurelian Vlad, Cristian Mihail Marinescu, Matteo Iancu, Octavian Nițu, Gylia Ariana Tătaru, Denisa Spiridon, Iulia Mădălina Tocilă, Daniel George Vlad, Marian Vlad, Cătălina Asănache, Marian Stejar și Georgian Sandu.

Un meci la fel de antrenant și așteptat de toți participanții a fost al şcolarilor din clasele primare unde s-au întâlnit reprezentativele de la Școala Coroteni – Slobozia Bradului, Școala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti și cei de la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești. La această categorie, locul I a fost adjudecat de Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești – profesor Valentin Grecu, locul II de Şcoala Coroteni, profesor Liliana Toader Botan, iar pe locul III s-au clasat şcolarii de la Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti, profesor Aurel Șelaru. Deja au fost stabilite și fazele regionale unde județul Vrancea va fi reprezentat de Şcoala Gimnazială „Învăţător Gheorghe Asănache” din Bordeşti la gimnaziu, în județul Buzău și Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță” Gugești la primar, în județul Galați. Iată că acolo unde se muncește, se văd și rezultatele chiar dacă echipele participante provin în mare parte din mediul rural și, așa cum spun o parte dintre profesori, nu au săli de sport unde să își desfășoare activitatea de educație fizică, așa cum se cuvine.

Surpriza evenimentului sportiv a reprezentat-o participarea echipelor de rugby tag de la Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” Foșcani, profesor Carmen Smeu, un cadru didactic implicat și cu mult entuziasm, precum și Şcoala Gimnazială Vulturu, profesor Sorin Damian, la fel un profesor dedicat meseriei sale. „La noi rugby a devenit o tradiție de mai mulți ani și am demonstrat în felul acesta că localitatea Bordeşti are valoare, are tradiţie şi cu toţii trebuie să ne ocupăm de valorile care ne definesc. Le mulţumesc elevilor pentru dăruirea de care au dat și dau dovadă, părinţilor care ne sunt mereu aproape, doamnei director Daniela Burducea şi Anicuţei Rotaru, din partea Consiliului Local de Dezvoltare – Rețeaua de Cooperare Româno – Belgiană. De asemenea, mulțumesc și autorităților locale, tuturor consilierilor locali din Bordeşti, primarului Adrian Gavrilă care ne sprijină tot timpul. Pentru deplasarea la Buzău mă voi adresa dumnealor și am convingerea că vor ști să își răspătească așa cum trebuie campionii județului. Am avut încredere în elevii mei și iată că am reușit. De fapt, ei au jucat pe teren și ei au marele merit în această victorie”, a spus profesorul Aurel Şelaru, de la Bordeşti. De menționat este faptul că școlarii din Bordești au avut reușite deosebite anul acesta la competițiile sportive, respectiv: locul II pe județ la fotbal fete gimnaziu U14, competiție desfășurată la Panciu și locul IV pe județ fotbal gimnaziu băieți U 14, competiție desfășurată la Odobești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?