Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Bani pentru primăriile vrâncene


   Primăriile vrâncene vor primi 1,9 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează să fie discutat, astăzi, în cadrul ședinței de Guvern. Pe lista localităților se află primăriile Cîmpineanca – 450 mii lei, Jariștea – 322 mii lei, Mera – 450 mii lei, Nereju – 168 mii lei, Paltin – 180 mii lei, Poiana Cristei – 299 mii lei și Soveja – 38 mii lei. Banii sunt alocați pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2012 și provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.
   Fondurile pot fi folosite de administrațiile locale doar pentru plata unor arierate aferente unor cheltuieli curente și de capital, precum și pentru cofinanțarea unor proiecte finanțate din fonduri externe nerambursabile. Acești bani sunt alocați după ce guvernul condus de Victor Ponta a verificat cum a fost întocmită lista localităților care au primit fonduri de la fostul guvern pedelist condus de Mihai Răzvan Ungureau prin celebra Hotărâre 255 din 2012.
   În urma verificărilor efectuate de inspectorii Camerei de Conturi, s-a constat că, la nivel național, 47% dintre localitățile care au beneficiat de aceste alocații nu au avut arierate și nici proiecte cu finanțare externă care să necesite cofinanțări. În Vrancea, fostul guvern pedelist alocase fonduri pentru 15 comune, din care multe nu aveau niciun leu datorie și nici nu derulau proiecte din fonduri externe nerambursabile. Așa că primarii au cheltuit doar 7% din cele 5,2 milioane lei alocate inițial. În urma verificărilor s-a constat că doar primăriile menționate mai sus, adică 7 din cele 15, aveau nevoie de sprijin financiar de la bugetul stat și puteau primi bani în HG 255 din 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?