Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Bărbatul care cerea taxă de protecţie cerşetorilor, trimis în judecată


   Nicolae I., bărbatul care le cerea taxă de protecție unor cerșetori, a fost trimis în judecată de procurori. În rechizitoriul întocmit de procurori este prezentată pe larg situația de fapt, dar și modul în care bărbatul de 36 de ani le-a amenințat pe cele două părți vătămate. Însuși agresorul nu este un om cu o situașie materială bună, fiind cunoscut ca om al străzii, cazat în Adăpostul de Noapte „Sfântul Nicolae cel Nou” al Filialei de Cruce Roșie Vrancea.
   În actul prin care este sesizată instanța de judecată se arată că la data de 26 aprilie, inculpatul l-a întâlnit pe unul dintre cerșetori, pe care l-a amenințat cu bătaia în cazul în care nu îi dă banii obținuți în cursul zilei respective, din cerșit. Mai precis, i-a spus că de nu îi dă lui banii, îl va bate cu picioarele „de la piață și până la gară”. Pe un alt cerșetor, care își făcea veacul prin același loc, l-a amenințat la fel.
   Speriați, cerșetorii au vrut să fugă, dar Nicolae I. i-a fugărit printre blocuri și le-a spus că îi va aștepta în zona Gării, să le ia banii. De frică, cele două părți vătămate au mers la polițiștii din Gară, cărora le-au spus ce-au pățit. Agenții de la Postul de Poliție Transporturi Feroviare din Focșani au organizat un flagrant, în urma căruia Nicolae a primit taxa de protecție cerută, bancnotele fiind marcate cu inscripția „șantaj”. Nicolae a căzut în plasa polițiștilor, care l-au dus la sediu pentru audieri. Omul a recunoscut doar una dintre fapte.
   Dosarul lui Nicolae va fi soluționat de magistrații Judecătoriei Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?