Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Tabără pentru promovarea diversităţii


   Elevii Åžcolii „Mihail Armencea” din Adjud, care au obținut locul III în cadrul concursului „Diversitatea – O șansă în plus pentru viitor”, faza națională, vor beneficia de o tabără gratuită în localitatea Sînvăsii, județul Mureș, în perioada 29 iulie – 4 august. Cei cinci elevi adjudeni beneficiari vor fi însoțiți în această tabără de profesorul coordonator Cristina Baciu.
   Tabăra, ce se dorește a fi una interculturală, va fi extrem de distractivă și totodată utilă pentru toți elevii participanți, care vor avea posibilitatea să interacționeze, să facă schimb de idei și de ce nu, să formeze prietenii. Organizatorii au decis ca la această tabără să participe 15 elevi, respectiv elevii câștigători de pe cele 3 locuri, dar și profesorii însoțitori ai celor 3 echipe câștigătoare a fazei naționale. Astfel, în tabără vor merge elevi din județele Prahova, Botoșani și Vrancea.
   Åžcolarii vor participa, timp de șase zile, la activități teoretice și creativ – artistice, sub îndrumarea consilierului cultural al Asociației „Divers”. Alături de acesta, vor mai fi un profesor de creație manuală și un profesor de dans. Programul cuprinde ateliere de creație populară manuală, exerciții de improvizație, având ca temă diversitatea culturală și etnică, excursii prin împrejurimi și vizionarea unor filme. De asemenea, elevii vor participa și la discuții pe teme de diversitate sub îndrumarea unui lector, din partea Asociației „Divers”.
   Concursul Națio-nal pentru Elevi „Diversitatea – O șansă în plus pentru viitor” este o provocare adresată elevilor din toată țara, care trebuie să formeze echipe de câte 5 elevi, compuse din fete și băieți, iar cel puțin un membru al echipei să aparțină unei alte etnii decât cea majoritară. Acest proiect națio-nal este organizat la inițiativa și cu susținerea Asociației „Divers”, cu sprijin din partea Ministerului Educației.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?