Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Un urangutan dependent de fumat, dus departe de oameni


   Tori, o femelă urangutan de la o grădină zoologică din Java (Indonezia), dependentă de țigări, va fi dusă în curând departe de oameni ca să se lase de fumat, a informat o organizație de apărare a animalelor.
   Pe internet au apărut recent filmări cu Tori, urangutan de 15 ani, trăgând din țigară ca o adevărată fumătoare. Cu țigara între degete și fumul ieșindu-i pe nări, maimuței de la grădina zoologică Solo îi făcea evident plăcere pauza de fumat. Animalul va trebui totuși să renunțe în curând la acestă plăcere.
Pentru a evita ca vizitatorii grădinii zoologice să-i mai arunce țigări aprinse, Centrul de protecție a urangutanilor a decis să o transfere pe Tori pe o insulă din mijlocul grădinii, departe de oameni, a spus coordonatorul organizației, Daniek Hendarto. ‘Lucrăm cu conducerea grădinii zoologice să o transferăm pe o insulă unde vizitatorii nu vor mai putea arunca țigări’, a arătat el.
   Fenomenul ‘urangutanilor fumători’ este destul de răspândit în Indonezia și emblematic pentru multe grădini zoologice, criticate pentru lipsa de grijă față de animale. În martie, o girafă de la o altă grădină zoologică din Java a fost găsită moartă. La autopsie i s-au găsit în stomac 20 kg de pungi de plastic, ea având obiceiul să mănânce ambalajele pe care i le aruncau vizitatorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?