Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VIDEO şi GALERIE FOTO: Accident mortal pe E85


  

 

   Un grav accident de circulație s-a produs ieri dimineață, în jurul orei 10.00, pe DN 2 E85, la intersecția cu drumul județean 205 C, care duce spre Slobozia Ciorăști. Un autoturism Dacia Logan, care circula dinspre Rîmnicu Sărat spre Focșani, a intrat în spatele unui autocamion încărcat cu ciment, al cărui șofer virase stânga. Åžoferul Daciei Logan a murit, iar fiul său a ajuns la spital.

   Un bărbat de 63 de ani și-a pierdut viața, iar fiul său a ajuns la spital, în urma unui accident de circulație produs ieri, în jurul orei 10.00, pe Drumul European 85, la intersecția cu localitatea Slobozia Ciorăști.
   Åžoferul unui tir încărcat cu ciment, care venea dinspre Focșani, a virat la stânga pe drumul județean, spre Slobozia Ciorăști. Loganul, condus de Benonin Herciu, din București, venea din sens opus și a intrat în spatele autocamionului. Partea din față a autoturismului înmatriculat în București s-a făcut acordeon, iar conducătorul auto a murit. Fiul său a scăpat cu viață, dar a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri medicale.
   Potrivit medicilor, persoana rănită are o fractură cu deplasare umăr drept, fractură de deget la mâna stângă și mai multe escoriații. Tânărul a fost internat în Secția de Ortopedie.
Åžoferul autocamionului, Gheorghe Băciucă, spune că anchetatorii vor fi cei care vor stabili cine se face vinovat de producerea accidentului. „Eu veneam de la Focșani și am făcut stânga, să merg la Slobozia Ciorăști. Mai era aici o mașină, care mă încurca, iar Loganul venea dinspre Rîmnicu Sărat, dar era departe. Eu am virat și m-am trezit lovit pe partea lateral dreaptă. Ancheta va stabili cine este vinovat că nu știu eu ce să spun”, a spus șoferul autocamionului.

Un martor crede că șoferul a adormit
 
   Un martor al accidentului este de părere că șoferul Daciei Logan ar fi adormit la volan, pentru că altfel nu-și explică cum a intrat în spatele autocamionului. „Eu veneam de la Focșani și mă îndreptam către casă, la Cotești. În intersecție era o mașină, cel cu tirul a făcut stânga, iar Loganul venea din față. Nu a frânat, nu a făcut absolut nimic și a intrat în spatele tirului. Am chemat ambulanța și eu și alte 20 de persoane, dar a venit foarte târziu, după 25 de minute. Mortul a închis ochii cu două minute înainte să vină ei”, a spus martorul Dănuț Cioară.
   Medicii îl contrazic. Potrivit acestora, echipajul a ajuns la fața locului în șapte minute. „Din moment ce s-a primit solicitarea, respectiv la ora 9.32, echipajul a ajuns la locul accidentului la ora 9.39 și a început manevrele de resuscitare cardio-pulmonare avansate la 9.40, care au durat 40 de minute. Din păcate, fără succes. După 42 de minute a fost constatat decesul”, a precizat medicul Vitalie Bețișor, directorul medical al SAJ Vrancea.

Polițiștii așteaptă rezultatele necropsiei
 
   Polițiștii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea spun că așteaptă rezultatul necropsiei, pentru a afla dacă decesul a survenit ca urmare a accidentului sau din alte cauze, posibil medicale. „Conducătorul autoturismului Dacia Logan, în vârstă de 63 de ani, în timp ce se deplasa pe direcția Rîmnicu Sărat – Focșani, a intrat în coliziune cu un autocamion care efectua virajul la stânga, pe DJ 205 C, către Slobozia Ciorăști. În urma accidentului, a rezultat decesul unei persoane și rănirea alteia. Așteptăm și rezultatele necropsiei pentru a vedea dacă persoana decedată avea afecțiuni me-dicale sau dacă decesul a survenit în urma accidentului. Vinovăția se va stabili în urma anchetei, nu putem spune acum cine se face vinovat de producerea accidentului”, a precizat inspectorul Cătălin Manea, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?