Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Judecătorii şi grefierii, datori Tribunalului Vrancea


Judecătorii vrânceni și personalul auxiliar care și-au câștigat unele drepturi sala-riale în 2008, ar putea fi obligați să restituie sumele de bani primite atunci. Asta deoarece Tribunalul Vrancea i-a chemat în judecată pe toți și solicită recuperarea banilor, în baza unui control judiciar.
Nu numai judecătorii în funcție la această dată au fost citați în proces, ci și cei care s-au pensionat din 2008 și până în prezent. În cererea de chemare în judecată se arată că Tribunalul Vrancea, prin reprezentantul legal președintele instanței, judecătorul Adrian Toni Neacșu, solicită „obligarea pârâților la restituirea sumelor achitate de către ordonatorul de credite, reprezentând diferențe sala-riale recunoscute prin hotărâri judecătorești definitive și executorii, dar care au fost modificate în tot sau în parte în urma supunerii acestora controlului judiciar efectuat de către instanțele competente, aceste sume solicitate să fie actualizate cu indicele de inflație din momentul plății până în momentul recuperării lor”.
În octombrie 2008, Tribunalul Vrancea a efectuat plata unor sume reprezentând diferențe salariale restante, către judecătorii și grefierii pârâți în acest dosar. Dife-rențele salariale fuseseră recunoscute prin sentințe civile definitive și executorii. În total, către judecătorii Tribunalului Vrancea a fost plătită suma brută de 88.516 lei, iar către magistrații de la Judecătoria Focșani 402.323 lei, în timp ce către personalul auxiliar a fost vărsată, în total, suma de 160.531 lei.
În cererea de chemare în judecată a magistraților și personalului auxiliar, se mai arată că ulterior efectuării plăților, sentințele prin care au fost recunoscute sumele care reveneau fiecărui judecător sau grefier în parte „au fost modificate în urma supunerii lor controlului judiciar, în sensul respingerii în tot sau în parte a acțiunilor prin care se solicita recunoașterea dreptului la sumele în litigiu și obligarea Tribunalului Vrancea în calitate de ordonator terțiar de credite la plata lor”.
Acțiunea a fost introdusă la sfârșitul lunii noiembrie 2010, următorul termen fiind fixat pentru data de 1 februarie a.c..

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?