Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Pleci în concediu? 3 sfaturi esenţiale pentru siguranţa copiilor tăi


   Plecarea în concediu cu copilul este o adevărată provocare, atât pentru părinți, cât mai ales pentru copii. Fie că vorbim de o altă localitate și de o  altă țară, cei mici trebuie să fie învățați câteva lucruri foarte importante.
  
Așadar, înainte de a pleca la drum repetați cu cei mici următoarele reguli:

1. Să nu vorbească sau să plece cu străinii
Cu siguranță copiii voștri știu deja această regulă, însă n-ar fi rău să i-o aduceți aminte. Învățați-vă micuții să nu părăstească grupul cu care mergeți, să nu vorbească cu nici o persoană necunoscută și, mai ales, să vă informeze dacă cineva străin a încercat să între în vorbă cu ei.
  
2. Dați-i informații esențiale
Înainte de a pleca de-acasă, copilul trebuie să știe cum îl cheamă, cum îi cheamă pe părinți, de unde sunt, ce număr de telefon au, la ce hotel sunt cazați. Dacă cel mic nu este suficient de mare pentru a reține toate aceste date, scrieți-le pe interiorul lucrurilor cu care se va îmbrăca. De asemenea, copilul trebuie să știe că, în cazul în care se rătăcește, trebuie să caute un om al legii. În plus, el nu trebuie să divulge nici una din datele personale cuiva care nu face parte din grupul lor sau nu este reprezintă vreo autoritate.
  
3. Să anunțe părinții de fiecare data când pleacă undeva
 Când vorbim de copii mai mari, aceștia se pot bucura de o oarecare libertate. Părinții nu îi însoțesc când se duc la toaletă sau să cumpere o înghețată. Învățați-i însă să vă anunțe mereu când pleacă undeva. N-ar fi rău să-i lăsați un telefon mobil pentru a fi siguri că puteți intra ușor în contact cu el în caz că se rătăcește sau are vreo urgență. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?