Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

MAE francez nu a criticat Guvernul de la Bucureşti


   Ministerul român al Afacerilor Externe precizează că a contactat ministerul omolog de la Paris cu privire la declarația unui oficial difuzată de AFP, iar partea franceză a informat că aceasta nu conține note critice la adresa Guvernului de la București. „Declarația nu reprezintă o luare de poziție în urma unei autosesizări a MAE francez, ci este un răspuns la o întrebare din partea unui jurnalist. Declarația are caracter general și, așa cum a fost informat MAE de către partea franceză, nu conține notele critice la adresa Guvernului de la București care i-au fost atribuite la preluarea declarației de către unele agenții de presă”, se arată într-o precizare a MAE transmisă MEDIAFAX.
   De asemenea, MAE arată că a contactat partea franceză cu privire la declarația transmisă de AFP. „În urma acestor contacte a rezultat că, în cadrul briefingului zilnic de presă al MAE francez, purtătorul de cuvânt Bernard Valero a răspuns unei întrebări din partea unui jurnalist privind lipsa de reacție a Parisului față de evenimentele de la București”, evidențiază precizarea menționată.
Conform MAE român, declarația oficialului francez a fost următoarea: „Toate statele membre UE trebuie, în mod natural, să respecte valorile democratice și statul de drept, precum și echilibrul de puteri în cadrul propriilor instituții. Românii sunt cei care trebuie să se pronunțe asupra procedurilor în curs”.
   Potrivit AFP, care citează declarația purtătorului de cuvânt Bernard Valero, Franța a îndemnat Guvernul din România, unde au început dezbaterile în vederea destituirii președintelui, „să respecte valorile democratice și statul de drept”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?