Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615
Ediția: Miercuri 1 Mai 2024. Nr. 6615

GALERIE FOTO : Școala Gimnazialǎ „Nicolae Iorga“ este Școala Ecoterrienilor


În data de 24 februarie 2017, în cadrul Åžcolii Gimnaziale „Nicolae  Iorga” Focșani s-a derulat activitatea „ECOTERRA – INSPIRAÅ¢IE ȘI CREAÅ¢IE” din cadrul proiectului național „Școala Ecoterrienilor”, derulat pe parcursul anului școlar 2016-2017. Campania se desfășoarÇŽ în colaborare cu Organizația Ecotic România și cuprinde douÇŽ tipuri de activități – cu temÇŽ eco și de colectare DEEE și DBA.
În cadrul primei activitÇŽți, „ECOTERRA – INSPIRAÅ¢IE ȘI CREAÅ¢IE”, s-au derulat urmÇŽtoarele acțiuni: stabilirea Decalogului Ecoterrienilor, creație literară și creație plastică pornind de la îndemnul „Pentru un mediu curat!”, confecționare de produse din materiale reciclabile: machete, flori, păpuși, mascote, semne de carte, cÇŽsuțe și alte produse ale imaginației elevilor școlii. De asemenea, au fost completate chestionare de identificare a problemelor ecologice ale școlii și orașului Focșani.
„Întotdeauna sunt binevenite activitÇŽțile ecologice în școalÇŽ, în special în preajma venirii primÇŽverii, când este necesar sÇŽ ne îngrijim și grÇŽdina din fața blocului și pe cea a școlii. E un moment prielnic pentru a-i face pe copii sÇŽ înțeleagÇŽ faptul cÇŽ nu trebuie sÇŽ ne arÇŽtÇŽm nemulțumirea înainte de a fi fÇŽcut noi înșine lucrurile pe care le așteptÇŽm de la alții”, a declarat coordonatorul proiectului în școalÇŽ, profesorul Nicoleta DÇŽnilÇŽ, care a mai adÇŽugat și faptul cÇŽ Școala GimnazialÇŽ „Nicolae Iorga” continuÇŽ acțivitÇŽțile din cadrul proiectului prin colectarea de DEEE (deșeuri de echipamente electrice și electronice) și DBA (deșeuri de baterii și acumultaori) pânÇŽ la șfârșitul lunii martie.
Așadar, dacÇŽ sunt persoane care vor sÇŽ contribuie la derularea cu succes a proiectului prin donarea de astfel de deșeuri, sunt așteptate cu mare drag la Școala „Nicolae Iorga”.

Consilier educativ, profesor Nicoleta Dănilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?