Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Două vrâncence, de 15, respectiv 68 de ani, diagnosticate cu meningită virală


   O femeie de 68 de ani, din Gologanu, și o adolescentă de 15 ani, din Focșani, au fost diagnosticate de medici cu meningită virală. Sunt primele cazuri înregistrate la nivelul județului Vrancea.
Medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică ne-au precizat că de la cele două persoane au fost prelevate probe, care au fost transmise la București și Iași. De asemenea, medicii au adăugat că, în prezent, cele două persoane și-au revenit, starea lor fiind bună.
   Meningita debutează cu febră, vărsături, scaune diareice, iar ulterior pot apărea dureri puternice de cap și o înțepenire a cefei, care împiedică bolnavul să aplece capul în față. La orice simptom de acest gen este recomandat să vă prezentați la medic.
   Pentru a evita contractarea acestei boli, medicii recomandă o igienă ri-guroasă și evitarea scăldatului în locurile tradiționale. „Mâinile trebuie spălate foarte bine cu apă și săpun, iar fructele și legumele trebuie, de asemenea, spălate foarte bine. Trebuie evitat scăldatul în lacuri, râuri, în general  în apele stătătoare. Meningita este o afec-țiune virală gravă”, susțin medicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?