Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

157 de locuri de muncă vacante


   Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) a identificat, pentru perioada 5-12 iulie, 157 de locuri de muncă vacante. Dintre acestea, 139 sunt în industria confecțiilor, pentru operator confecționer industrial și muncitor necalificat. Restul sunt pentru kinetoterapeut, organizator prestări servicii, lucrător comercial, lăcuitor lemn, mecanic utilaj, electrician, formator presator plăci brute, fasonator-uscător furnire și manipulant mărfuri.
   De asemenea, sunt vacante și locuri de muncă din Spațiul Economic European, în Danemarca, Norvegia, Germania, Cipru sau Austria. Peste hotare, românii se pot angaja ca medici pe diferite specializări, asistenți, lucrători în ferme, drujbiști, programatori, frizeri, bucătari sau proiectanți.

Absolvenții, stimulați cu bani să își caute de muncă
 
   Tinerii care au absolvit 12 clase trebuie să se înregistreze la AJOFM, în maxim 60 de zile de la data absolvirii, dacă vor să primească indemnizație de șomaj lunară. Documentele cu care trebuie să se prezinte absolvenții la Agenția Locală Focșani sau la punctele terito-riale de lucru din Adjud, Panciu și Vidra sunt următoarele: cartea de identitate, adeverință de la medicul de familie cu înscrisul „apt de muncă”, copie a diplomei de studii sau adeverința de absolvire.
   „Absolvenții instituțiilor de învățământ vor fi luați în evidența AJOFM Vrancea ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. În cazul în care nu se identifică niciun loc de muncă conform pregătirii profesionale a absolventului, acesta beneficiază de o sumă fixă în cuantum de 250 lei timp de șase luni”, a transmis purtătorul de cuvânt al AJOFM, Daniela Brihoianu.
   Absolvenții pot participa la cursurile de formare profesională organizate de AJOFM, fapt ce poate contribui la creșterea șanselor de angajare. Totodată, cei care sunt interesați de un loc de muncă se pot prezenta și la bursa locurilor de muncă, ce va avea loc pe 28 septembrie.
   Pentru cei care se angajează în perioada în care sunt în plata șomajului, se acordă și stimulente financiare. De exemplu, un absolvent aflat în șomaj, care își găsește de muncă, primește 30% din banii cuveniți, până la finele perioadei pentru care s-a acordat șomajul. De asemenea, ei mai pot primi alți 500 de lei, numai în cazul în care contractul de muncă este de peste 12 luni. Åži cei care se angajează la o distanță mai mare de 50 de kilometri de casă primesc 1.000 de lei, iar cei care se mută în localitatea în care și-au găsit un loc de muncă primesc 3.500 de lei. Chiar și angajatorii primesc stimulente dacă îi angajează pe absolvenți.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?