Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Handbalistele de la LPS Academica au rămas fără principalul finanţator


   Handbalul feminin focșănean riscă să ajungă din nou în elita cluburilor care nu au rezultate importante pe plan național și se zbat în anonimatul Campionatului Național. Singurul club feminin din județ, LPS Academica Focșani a primit zilele trecute o grea lovitură care va avea implicații serioase în sezonul 2012-2013.
   Principalul finanțator al echipei, Emil Crihană Popovici a decis să-și retragă sprijinul financiar, iar din campionatul următor, echipa de junioare I a Focșaniului va fi susținută financiar doar de Liceul cu Program Sportiv Focșani. „Am decis să mă retrag de la echipă datorită unor neînțelegeri cu stafful tehnic. Probabil că în sezonul următor echipa va fi ajutată de LPS. S-a renunțat la proiectul de viitor pe care îl aveam. Precizez că absolut tot ce am achiziționat pentru echipele de junioare (echipament, mingi) vor rămâne în proprietatea LPS Academica din respect pentru jucătoare. Mă doare inima pentru jucătoarele care au plecat de la Focșani, dar aceasta este viața”, ne-a declarat președintele clubului, Emil Crihană Popovici.

Au plecat șase jucătoare
   Odată cu plecarea finanțatorului principal, echipa de junioare I a LPS Focșani a pierdut și șase dintre cele mai bune jucătoare care au evoluat în sezonul precedent al Campionatului Național. Portarul Andreea Petruneac a a ales o ofertă mai bună venită din partea clubului Chimia Rm. Vîlcea, iar Roxana Ene, Mădălina Ivaniuc, Laura Caloian, Lavinia Tătărușanu și Irina Feraru au decis să dea curs altor oferte.
   De subliniat faptul că cele șase jucătoare care au plecat de la echipa de pe Milcov erau din alte județe și întreaga cheltuială a cazării era suportată de președintele Emil Crihană Popovici. Handbal Club Altdorf s-a înființat în luna mai 2010 la inițiativa a trei pasionați de sport: Emil Crihană, Romeo Dragomir și Cristi Petrea.
   Cu o strategie bine pusă la punct și cu multă ambiție, fondatorii și-au propus crearea unui club puternic de handbal, care să devină un punct de referință în viitorul handbalului feminin românesc. Cu numele de competiție „Academica Focșani” echipa a fost înscrisă în ultimele două sezoane ale Campionatului Național de Handbal feminin Junioare I și II.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?