Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Crin Antonescu – preşedintele Senatului, Valeriu Zgonea – preşedintele Camerei Deputaţilor


   Președintele Partidului Național Liberal, Crin Antonescu, copreședinte al Uniunii Social Liberale, a fost ales marți președinte al Senatului, în cadrul unei sesiuni extraordinare a camerei superioare a Parlamentului.
   Antonescu a fost ales în primul tur. Au fost exprimate 74 de voturi din totalul de 124 de senatori, din care 73 de voturi valabil exprimate și unul nul.
   Președintele PNL îl înlocuiește la conducerea Senatului pe liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, revocat din funcție în aceeași zi.
   Crin Antonescu a declarat, marți, că „nu s-a încălcat nimic din Constituție” și că democrat-liberalii „încercă cu tot felul de tertipuri, cu declarații aberante de genul lovitură de stat care nu fac deloc bine imaginii României, să nu ia act de schimbare realității politice”.
    El a arătat că există majorități clare și în Senat și în Camera Deputaților și în Camerele reunite. „Ei încearcă să blocheze funcționarea acestei majorități, noi încercăm să le facem funcționale, respectând, așa cum am respectat până acum, pas cu pas, inclusiv cererea nelegală, neregulamentară, pentru a doua oară, din partea aceluiași grup parlamentar de pauză de consultări de două ore. Ceea ce înseamnă încercarea de a face să treacă timpul, pentru ca această sesiune extraordinară să nu-și poată desfășura punctele pe care le-a avut pe ordinea de zi”, a adăugat Crin Antonescu. Președintele ales al Senatului, Crin Antonescu, a declarat, marți, după anunțul că a fost ales în această funcție, că va face ceva mai mult pentru demnitatea și calitatea Parlamentului.

Valeriu Zgonea, noul președinte al Camerei Deputaților

   Președintele grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, Valeriu Zgonea, este noul președinte al Camerei Deputaților. Cu 160 de voturi „pentru” și unul împotrivă, Roberta Anastase a fost revocată din funcția de președinte al Camerei Deputaților. În sală au fost prezenți 177 de deputați, 16 dintre aceștia, cel mai probabil reprezentanții UDMR, abținându-se de la vot.
   Comisia Juridică a Camerei Deputaților a decis, în unanimitate, după retragerea membrilor PDL, revocarea Robertei Anastase din funcția de președinte a Camerei Deputaților. Biroul Permanent al Camerei a decis convocarea unei sesiuni extraordinare, pentru a fi luată în discuție revocarea Robertei Anastase.
   Noul președinte al Camerei Deputaților a declarat că au fost respectate „toate procedurile parlamentare pentru convocarea sesiunii extraordinare, dar Roberta Anastase a refuzat să trimită la Monitorul Oficial, spunându-ne că ea nu poate face așa ceva”. Zgonea a declarat că Vasile Blaga și Roberta Anastase pot să sesizeze „și pe mama Curții Constituționale” referitor la revocarea lor din funcțiile de președinți ai Senatului, respectiv Camerei, el precizând că cei doi trebuie să respecte legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?