Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Poliţişti vrânceni detaşaţi pe litoral


   Nouă polițiști vrânceni, respectiv opt agenți și un ofițer, au fost detașați pe litoral, în perioada 1-31 iulie. Aceștia își vor desfășura activitatea pe plajele din Constanța, Eforie și Techirghiol.
Pentru asigurarea măsurilor de ordine, polițiștii vor fi detașați în două serii, prima serie în perioada 1- 31 iulie 2012, iar a doua serie în perioada 1 – 31 august 2012. Sâmbăta trecută, în prezența directorului Direcției de Ordine Publică, chestor de poliție Dumitru Jianu și a directorului Direcției Rutiere, comisar șef de poliție Diniță Lucian s-a desfășurat instructajul primei serii, formată din 176 de polițiști, printre care și nouă polițiști vrânceni.
   Din totalul polițiștilor detașați pe litoral în prima serie, 127 fac parte din structurile de ordine publică, 20 din cele de investigații criminale, printre care și inspectorul principal Angelin Ciobanu, din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vrancea, 16 sunt polițiști rutieri, cu motociclete, iar 13 sunt tehnicieni criminaliști.
   Misiunea polițiștilor în perioada sezonului estival se va desfășura conform Planului de acțiune în sistem integrat Litoral 2012 aprobat de conducerea Ministerului Administrației și Internelor și are ca scop prevenirea și combaterea oricăror fapte de natură penală sau contravențională ce pot afecta climatul de ordine și si-guranță publică.
   Prin modul în care au fost organizate măsurile de ordine se urmărește realizarea unor dispozitive eficiente care să aibă o intervenție fermă și rapidă la orice sesizare primită din partea cetățenilor, princi-piul de acțiune fiind ,,cel mai apropiat polițist de locul evenimentului sesizat intervine”.
Polițiștii rutieri, prin-tre care și Ciprian Grosu, din cadrul Biroului Rutier Focșani, vor acționa împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog pentru depistarea și sancționarea persoanelor aflate sub influența produselor sau substanțelor stupefiante ori a medicamentelor cu efecte similare acestora, care conduc pe drumurile publice.
   O atenție deosebită va fi acordată laturii de prevenire și pregătire antiinfracțională a populației, punându-se accentul pe stabilirea unor relații de parteneriat cu cetățenii, prin desfășurarea de activități de consiliere și informare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?