Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

GALERIE FOTO: Comemorare la statuia lui Ştefan cel Mare


   Autoritățile locale din municipiul Focșani, în frunte cu primarul Decebal Bacinschi, s-au reunit, ieri, în fața statuii lui Åžtefan cel Mare din fața Muzeului de Istorie de pe Bulevardul Gării, pentru a comemora 508 ani de la moartea domnitorului.
   Mai mulți focșăneni s-au oprit, alături de oficialități, pentru a-și aminti de una dintre cele mai cunoscute și apreciate personalități din istoria românilor. „Åžtefan cel Mare rămâne unul dintre cei mai importanți români, care în bătălia cu dușmanii țării a ieșit de foarte multe ori învingător, pentru că a fost un stindard al crești-nismului pe aceste meleaguri, de aceea și sanctificarea sa. După fiecare bătălie câștigată a înălțat câte o biserică, spune cronicarul”, a spus, în deschiderea comemorării, actorul Sorin Francu, directorul Teatrului Municipal „Mr. Gh. Pastia”.
   Åžtefan cel Mare a fost cunoscut și pe meleaguri vrâncene, cunoscută fiind legenda Tudorei Vrâncioaia, care i-a oferit pe cei șapte feciori ca să fie mâna dreaptă a domnitorului în lupta sa cu turcii, cărora acesta le-a dăruit Munții Vrancei.
   Evenimentul de aseară a cuprins și un „Te Deum” și câte două momente artistice, susținute de Corala Pastorala și Ansamblul Folcloric Profesionist „Å¢ara Vrancei”, care au emoționat audiența.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?