Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Zilele Municipiului Focşani, între 6 şi 10 iulie


   Focșănenii se pregătesc de sărbătoare. Săptămâna viitoare, în perioada   6-10 iulie, au loc Zilele Municipiului Focșani, o ediție aniversară, când se împlinesc 150 de ani de la unificarea orașului. În aceste zile se vor organiza acțiuni dedicate tutu-ror vârstelor: piese de teatru, simpozioane, acțiuni sportive, concursuri de dans, spectacole folclorice și de divertisment, muzică de promenadă. 
   Acțiunile vor cuprinde numeroase evenimente culturale. Este vorba despre simpozionul intitulat „Constituirea statului modern român. Focșanii – capitala Unirii”, organizat în partene-riat cu Muzeul Vrancei, având invitați din Italia, Franța, Republica Moldova și cetățeni de onoare. De asemenea, vor fi lansate două lucrări editoriale: cartea „Mănăstirea Sfântul Ioan” și albumul „Focșanii la 150 de ani” și va avea loc concursul interliceal „Focșanii 150”. Programul va fi completat de manifestări sportive cu premii, la futsal, box, baschet, volei, handbal, judo, șah, tenis. Cu ocazia Zilelor Municipiului, Formația Tradițională Corală „Pastorala” va organiza Festivalul Coral Internațional Pastorala, ediția a VI-a. Åži actorii de la Teatrul Municipal „Mr. Gh. Pastia” sunt în pregătiri intense pentru această sărbătoare a Focșaniului. În data de 6 iulie va avea loc premiera piesei „Bolnavul închipuit”, după Moliere, care se va juca și pe 7 iulie. De asemenea, pe 10 iulie, actorii de la Municipal vor interpreta clasicul „Hamlet” de William Shakespeare, cu care se va și închide stagiunea teatrală. Un alt eveniment inedit este organizarea expoziției „Simfonia florilor”, ediția a VI-a.
   La 6 iulie 1862, domnitorul Al. I. Cuza a semnat actul de unificare a celor două localități, Focșanii Munteni și Focșanii Moldoveni.
   Pentru organizarea evenimentelor din cadrul Zilelor Municipiului, Consiliul Local Focșani a alocat suma de 160.000 lei.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?