Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Concursul pentru şefia DIICOT Vrancea, un mister


   Constantin Rusu, singurul procuror care lucrează în cadrul Biroului Teritorial Vrancea al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), nu s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcției de conducere în cadrul unității.
   Ieri a fost ultima zi în care procurorii interesați de această funcție s-au putut înscrie la concursul organizat în vederea ocupării postului. Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, procurorul Rusu a declarat că nu s-a înscris la concurs și nici nu știe alt procuror care să fi râvnit la această funcție.
Reprezentanții Structurii centrale din cadrul DIICOT nu au putut furniza informații despre eventualii candidați, pe motiv că dosarele de candidatură nu au fost centralizate.
   După plecarea procurorului Gheorghe Stanciu, fostul șef al DIICOT Vrancea, la Parchetul Militar București, funcția de conducere a fost îndeplinită cu delegație de procurorul Săndica Apostolescu. În urmă cu o săptămână, aceasta a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii încetarea activității în cadrul DIICOT și trecerea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. În ședința pentru procurori din 25 iunie, s-a aprobat solicitarea procurorului, care va reveni la Parchetul Județean din 1 iulie.
În aceste condiții, singurul procuror care mai rămâne în cadrul DIICOT Vrancea este Rusu, venit de la Parchetul Județean, în 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?