Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Primăria a reziliat contractul pentru electrificarea satului Muşunoaiele


   Primăria Fitionești a reziliat contractul cu societatea Electromontaj SA Bacău, cea care ar fi trebuit să finalizeze lucrările de electrificare a satului Mușunoaiele. Primarul Iordache Cazacu susține că, în conformitate cu prevederile contractuale, Electrica SA Bacău trebuia să execute 30 % din lucrări, să întocmească o situație de lucrări pe care Primăria Fitionești trebuia să o trimită guvernului. „Am reziliat contractul cu societatea Electromontaj SA Bacău, cea care a câștigat licitația pentru electrificarea satului Mușunoaiele, investiție prinsă în programul guvernamental de electrificare a satelor 2007-2013. Am luat această decizie după ce am constatat că societatea în cauză nu a respectat prevederile contractuale conform cărora ar fi trebuie să execute 30 la sută din valoarea investiției, să întocmească o situație de lucrări, pe care să o înainteze Primăriei Fitionești. Noi, în baza acestei acestei situații, urma să solicităm sumele respective guvernului. Acesta este motivul pentru care lucrările au stagnat și nu au putut fi finalizate”, a afirmat primarul Iordache Cazacu.
   Practic, aceste lucrări nu au fost executate nici până astăzi. Lucrările în valoare de peste 6 milioane de lei, au fost demarate în 2009 și trebuiau finalizate în 2010. Din aceste considerente, Iordache Cazacu a spus că Primăria Fitionești va da în judecată societatea Electromontaj SA Bacău și va cere penalități în valoare de 0,1% din valoarea investiției, pe zi. „Intenționăm să dăm în judecată societatea Electrica SA Bacău și să le cerem penalități în valoare de 0,1 % din valoarea lucrărilor rămase neexecutate, pe zi, conform contractului de lucrări încheiat. La un calcul sumar, Electrica Bacău ar trebui să ne dea 1,9 milioane lei”, a spus primarul din Fitionești.
   Iordache Cazacu a precizat că va relua procedura pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). „Vom întocmi caietul de sarcini în așa fel încât astfel de situații să nu se mai repete”, a mai spus primarul Iordache Cazacu. 
   Lucrările de electrificare a satului Mușunoaiele au fost demarate, în 2009. Valoarea totală a lucrărilor este de aproximativ 6,2 milioane de lei, iar durata de execuție a lucrărilor trebuia să fie de 10 luni. Primarul din Fitionești, Iordache Cazacu declara anul trecut că oamenii din Fitionești merită să beneficieze de curent electric. „Locuitorii comunei Fitionești care nu au lumină electrică în case merită să beneficieze de curent electric. Introducerea curentului electric este cea mai mare dorință a locuitorilor din acest sat”, a spus primarul Iordache Cazacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?