Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Fratele judecătoarei Topor, examinat psihiatric la Bucureşti


   Anișoara Topor, judecătoarea de la Focșani arestată pentru infracțiuni de corupție, nu va fi pusă în libertate. Magistrații Curții de Apel Bacău au respins ieri, cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu cea de a nu părăsi localitatea. Åži cererea fratelui judecătoarei, Aurel Lăduncă, de înlocuire a măsurii de a nu părăsi localitatea cu cea de a nu părăsi țara, a fost respinsă. Instanța a acordat însă o concesie acestuia de părăsire a localității de domiciliu, pentru 30 de zile, pentru efectuarea unor examene medicale la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Alexandru Obregia” București.
Judecătoarea  Anișoara Topor se va revedea cu judecătorii la 10 iulie când va avea loc un nou termen de judecată. Aceasta se află în arest din 8 decembrie 2011, când în urma unei percheziții la domiciliul său, a fost arestată preventiv.
   Procurorii anticorupție o acuză că ar fi primit de la un justițiabil, care este om de afaceri, 80 de mii de lei și 700 de euro pentru a pronunța o sentință favorabilă într-un dosar în care acesta revendica o suprafață de teren. Judecătoarea ar fi pretins și primit, ulterior, și lucrări de amenajare a casei sale de vacanță de la Lepșa. Sentința nu a fost pe placul afaceristului, care a denunțat-o.
   În același dosar este judecat și Aurel Lăduncă, fratele judecătoarei care ar fi intermediat primirea banilor.  Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat-o din funcție pe judecătoarea Anișoara Topor și a vacantat temporar postul său de la Judecătoria Focșani. Ea a solicitat de mai multe ori punerea în libertate, fără succes însă. De fiecare dată, cererile sale au fost respinse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?