Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Subiect insultător la adresa românilor la Bacalaureatul francez


   Ministrul Liviu Pop a anunțat, sâmbătă, că vor fi cerute explicații oficiale Ministerului Educației din Franța, cu privire la conținutul subiectului de la examenul de bacalaureat francez care reprezintă, în opinia demnitarului român, un „posibil și nedorit caz de discriminare”. „Considerăm că, pentru a ne pronunța în acest caz, e nevoie de o analiză detaliată a tuturor datelor. Prin urmare, vom transmite o scrisoare oficială ministrului francez al Educației Naționale, Vincent Peillon, în care vom solicita explicații în legătură cu acest posibil și nedorit caz de discriminare. După ce vom avea o imagine completă, vom emite un punct de vedere nuanțat”, a declarat ministrul interimar al Educației, Liviu Pop.
   Ministrul interimar al Educației mai spune că, indiferent de contextul socio-politic și de percepția pe care cetățenii unui stat o au despre cetățenii altor state, factorii de decizie ai oricărui sistem modern de educație trebuie să adopte din start o atitudine responsabilă, care să nu favorizeze formarea sau intensificarea curentelor de opinie negative pe baza stereotipurilor identitare și clișeelor mentalitare, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Ministerul Educației.
   Un subiect de drept din 2012 de la bacalaureatul francez pentru Åžtiințe și Tehnologia Managementului (STG) îi insultă pe români, a denunțat sindicatul din educație UNSEN – CGT Educ’action, într-un comunicat publicat vineri pe site-ul său. Subiectul are următorul enunț: „Prezentați formalitățile pe care trebuie să le îndeplinească un marochinier care vrea să își protejeze timp de 20 de ani marca de falsificatorii care operează în România”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?