Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Agresiuni în urma consumului de alcool


   Din cauza consumului de alcool, multe persoane uită de prietenie și împart lovituri cunoscuților. Foarte multe dintre cauzele penale pe care le soluționează procurorii și care au ca obiect infracțiunile de lovire, sunt ca urmare a consumului excesiv de băuturi alcoolice.
   Astfel, un tânăr din Răstoaca a fost trimis în judecată după ce și-a bătut prietenul de pahar. Este vorba despre Veronel G., de 19 ani, care pe 5 martie a plecat la bar, cu prietenul său. Au băut împreună, iar în jurul orei 02.30, au vrut să plece acasă. La circa 500 de metri de bar, tânărul l-a lovit pe cel care îl însoțea cu pumnii în față. Victima a căzut la pământ și agresorul a continuat să o lovească. În fața anchetatorilor, băiatul a spus că nu a făcut nimic altceva decât să se apere de prietenul său, care îl ataca cu o sticlă.
   Un alt caz în care alcoolul a jucat un rol important în comiterea unei fapte penale, este și cel al lui Remus R., de 20 de ani, din Vînători. Potrivit actului de sesizare a instanței de judecată, tânărul este acuzat de vătămare corporală gravă și lovire. Pe 8 martie, tânărul a venit la Focșani și cu prietenii a mers la un magazin, de unde au cumpărat două bidoane cu bere, din care beau deși mergeau pe stradă.
   Când traversau un gang pentru a ajunge la strada principală, din sens opus veneau două persoane. Spa-țiul fiind îngust, unul dintre trecători    i-a reproșat inculpatului că s-a atins de el. Atunci, Remus a sărit la bătaie, lovind cele două persoane. Una dintre acestea a căzut la pământ, pierzându-și cunoștința, iar cealaltă s-a ales cu lovituri în zona gurii, pierzând doi dinți, motiv pentru care s-a constituit parte civilă în proces cu 3.000 de euro.
   Ambele victime au prezentat procurorilor certificate medico-legale, care demonstrau că au avut nevoie de îngrijiri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?