Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Unei femei i s-a făcut rău în Piaţa Unirii


   O femeie trecută de 80 de ani a avut nevoie, ieri dimineață, de îngrijiri medicale după ce i s-a făcut rău. Femeia se afla în Piața Unirii din Focșani și pentru că nu se simțea bine, a cerut ajutorul medicilor. Cei care i-au acordat primul ajutor au fost paramedicii de pe echipajul SMURD. Când au ajuns la ea, bătrâna era conștientă, dar slăbită. Se pare că ea ar fi cunoscută cu afecțiuni cardiace care, cumulate cu căldura, i-au creat o stare de leșin. Femeia a fost stabilizată și dusă la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon”, din Focșani pentru investigații medicale suplimentare.
   Până ieri la ora 15.00, paramedicii de pe echipajele SMURD au mai avut alte șase intervenții, cinci dintre acestea în Focșani și una la Panciu, pentru a acorda primul ajutor unor persoane care nu se simțeau bine.
   Purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, locotenent Cristina Duță ne-a precizat că motivele pentru care au fost solicitate echipajele SMURD au fost stările de amețeală, lipotimie, palpitații și altele. Aceasta a adăugat că numărul solicitărilor nu a fost mai mare decât în alte zile. Persoanele care au avut ieri, nevoie de ajutorul paramedicilor au vârste cuprinse între 20 și 80 de ani. Majoritatea persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri medicale aveau afecțiuni medicale care, cumulate cu căldura, i-au făcut pe pacienți să ceară ajutorul paramedicilor. Nicio persoană dintre cele care au primit îngrijiri medicale de la paramedicii de pe echipajele SMURD nu a fost găsită căzută în stradă, toate fiind conștiente.
Åži miercuri, paramedicii au intervenit pentru soluționarea a 12 situații medicale de urgență. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele SMURD se regăsesc afecțiuni cardiace, stări de lipotimie și diferite traumatisme.
   S-a intervenit în municipiul Focșani și în comunele Movilița, Străoane și Vidra. Paramedicii din cadrul ISU Vrancea au acționat pentru acordarea primului ajutor calificat și transportul pacienților la spital, unde au fost preluați de medicii de gardă din cadrul structurilor de primire urgențe ale spitalelor din Focșani, Panciu și Vidra.
   Dat fiind faptul că județul nostru este sub atenționare meteo Cod Galben de caniculă, până vineri, este recomandat ca cetățenii să nu iasă din case la orele de vârf, să poarte haine deschise la culoare și să consume multe lichide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?